S.W.A.T. 2003

Action
USA
117 MIN
Engelska
S.W.A.T. poster

Synopsis

Special Weapons And Tactics Team kallas den grupp inom polisen som tar över då polisen inte klarar av att hantera situationen. Lt Dan "Hondo" Harrelson (Samuel L. Jackson) är ledare för ett S.W.A.T. Team i Los Angeles som får i uppgift att transportera ledaren för stadens största drogkartell till fängelset. Men transporten tar en oväntad vändning eftersom fången har erbjudit 100 miljoner dollar till den som lyckas frita honom och stadens undre värld är inte sena att nappa på erbjudandet.
Ditt betyg
2.4 av 486 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
S.W.A.T.
Biopremiär
9 januari 2004
DVD-premiär
30 juni 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Joakim Hagelbäck

1 januari 2008 | 00:00

Tuff elitstyrka på farligt uppdrag

Baserad på en tv-serie från 70-talet kommer S.W.A.T, Los Angeles-polisens insatsstyrka, som får göra de riktigt hårda jobben. Regisserar gör Clark Johnson, som har stått för regin för flera uppmärksammade och prisbelönade tv-serier som "The Shield", "Vita Huset" och "Tredje skiftet".

Colin Farrell spelar Jim Street, en Los Angeles-snut som degraderas till ett skrivbordsjobb på grund av en utryckning där allt gick snett. Skrivbordsjobbet gör Jim desperat, men han får en andra chans att ta på sig S.W.A.T.-uniformen när gruppbefälhavaren Hondo (Samuel L. Jackson) får i uppgift att rekrytera och träna upp fem topprankade poliser för en ny Special Weapons and Tactics Unit (S.W.A.T.). Efter veckor av rigorös fysisk träning dröjer det inte länge förrän det nya teamet får bevisa vad de går för.

Knarkkungen Alex (Olivier Martinez, från bl.a "Unfaithful") skall transporteras ut från stan och överlämnas till FBI. Det låter kanske inte så farligt, men transporten tar en oväntad vändning när Alex erbjuder en belöning på 100 miljoner dollar till den som befriar honom från polisen. Stadens undre värld är inte sena att nappa på erbjudandet och det hårda S.W.A.T.-teamet blir jagade av ett gäng skoningslösa och välbeväpnade banditer som är ute efter belöningen. Michelle Rodriguez och LL Cool J spelar två av de andra i teamet.

Colin Farrell har radat upp fina insatser blandat med dåliga på sistone, men i den här filmen är han lysande. Han passar perfekt just för såna här roller. Även Samuel L. Jackson är bra som den stenhårde gruppbefälhavaren Hondo. Lite överspel ser man från en del statister men annars håller filmens skådespelare hög klass.

Handlingen i "S.W.A.T" är spännande men lite för förutsägbar och snubblar därför något på mållinjen. Men "S.W.A.T" ska inte heller ha någon djupare handling, utan i stället ska den vara lättsmält och komma med påkostad tät action vilket filmen gör. Actionscenerna är verkligen snygga och välgjorda och det är de som räddar filmen trots en något bristfällig handling.

Se en actionfilm, se "S.W.A.T".

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera S.W.A.T.
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu