Kvinnors väntan (1952)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Rakel, Marta, Karin och Annette är gifta med fyra bröder. Medan de väntar på att deras män ska komma till sommarstugan delar de hemligheter med varandra om sina äktenskap. Samtidigt som kvinnorna berättar sina historier, funderar Martas yngre syster Maj på att rymma.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.0 av 5 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Anders Falun
Bergmans episod film från tidigt femtiotal är en inledning av något nytt hos regissören på bio- komedin. 
Filmen har flera skådespelare som kom att förknippad ned hans femtiotals filmen : Jarl Kulle, Eva Dahlbeck, Björn Bjelfenstam men framförallt är det den första filmen där Bergman inleder en relation på vits duken med Gunnar Björnstrand ( de båda möttes redan 1941 på teaterscenen vid Medborgarskolan i Stockholm och Björnstrand hade två små roller i Det regnar på vår kärlek och Musik i mörker vid mitten av fyrtiotalet. Björnstrand skymtar även till i Sjöbergs Hets med manus av Bergman ) och de båda kom att sammarbeta i flera lyckade filmprojekt under de kommande  tjugo åren. Björnstrand som vid början av femtiotalet var en etablerad skådespelare både vid teatern, radion och filmen hade placerats av SF i ett fack att spela komedier. Bergman som kände osäkerhet inför genren fick ett givande utbyte med garvade Björnstrand. 
 Behållningen av filmen är den kända hiss scenen  där Björnstrand tillsammans med Dahlbeck fastnar under en natt och de båda rensar luften i deras äktenskap. Detta markerar inledningen av Bergman/Björnstrand/Dahlbeck komedier. Detta utvecklas i En lektion i kärlek något år senare och kulminerar i Bergmans uppmärksammade Sommarnattens leende 1955.  Björnstrand och Dahlbeck inspirerade Bergman till att utveckla sina komedier och fick i gengäld arbeta med välskrivna karaktärer och berättelser . Deras samarbete kom att korsa flera olika medier som teater och radiouppsättningar. 
Konstellationen Björnstrand / Dahlbeck är en av svenskfilms mest minnesvärda. De båda möttes på bio redan under fyrtiotalet i Varsin väg och Två Kvinnor. De fortsatte att medverkas tillsammans i flera filmer ända fram till slutet av sextiotalet i den skandinaviska block bustern ( nåja ) Den röda kappan

Veckans populära filmer

Visa fler