Kung Fu Panda 3 2016

Äventyr Animerat
USA
95 MIN
Engelska
Kung Fu Panda 3 poster

Synopsis

Po återförenas med sin biologiska panda-pappa som varit försvunnen och tillsammans reser de till ett hemligt pandaparadis där de får hänga med en massa nya filurer. Men när den övernaturlige skurken Kai far genom Kina och besegrar den ena kung fu-mästaren efter den andre måste Po göra det omöjliga: träna en by med klumpedunsar som bara vill ha kul att bli ultimata Kung Fu Panda-kämpar!
Ditt betyg
3.1 av 613 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Kung Fu Panda 3
Biopremiär
18 mars 2016
DVD-premiär
18 juli 2016
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
20th Century Fox
Åldersgräns
7 år
Längd

Recensent

Jake Bolin

15 mars 2016 | 17:50

Halsbrytande nallar i högform

”Kung Fu Panda 3” bär stolt vidare på traditionen från sina föregångare. Vad gäller storyn gör den det inte svårt för sig – men varför kan inte saker och ting få vara okomplicerade, svartvita och lurviga emellanåt?
”Kung Fu Panda”-franchisen lär vara omåttligt populär i Kina. Faktum är att denna tredje del – totalt sex filmer om den knubbige protagonisten är planerade – delvis producerades av Oriental Dreamworks, ett avknoppningsbolag beläget i Shanghai. Följaktligen är ”Kung Fu Panda”-filmerna ovanligt renons på asiatiska stereotyper och klumpiga historiska anakronismer. De är också trevliga och lagom lättsamma i största allmänhet. Trean är inget undantag.

Den matglade Po blir den här gången uppsökt av sin biologiska pappa och inbjuden till en mytomspunnen bergsby helt och hållet befolkad av pandor. Många ljuvliga scener utspelar sig när den bortadopterade hjälten lär känna sina likar, som alla delar de grundläggande pandakaraktärsdragen, glupande hunger, dumsnäll disposition, med honom själv. Samtidigt utlöser närkontakten med denna idyll en mindre identitetskris hos Po. Är han son till en gås eller son till en panda? Vem är han överhuvudtaget, i ett större perspektiv? Det blir bråttom att lösa dessa existentiella grubblerier när en maktgalen skurk vid namn Kai bryter sig loss från andevärlden och börjar stjäla livskraften, chi, från rikets alla kungfumästare. 

”Kung Fu Panda 3” är föredömligt fri från sentimentalitet och konstruerade romantiska sidospår. Det är pang på rödbetan mest hela tiden och ännu vackrare rent visuellt än tidigare – särskilt de sekvenser som utspelar sig i den tidigare nämnda andevärlden imponerar stort. Lite tråkigt är det allt att Pos kompanjoner från de tidigare filmerna får mindre utrymme än tidigare till förmån för den månghövdade pandarollbesättningen, men å andra sidan närmast överkompenserar de små nallarna med sin charm. Och om man tycker att konceptet med att mobilisera en mindre armé björnar för att slåss mot en gemensam fiende låter oroväckande mycket som ewokerna i ”Jedins återkomst” så ska man härmed vara förvissad om att ”Kung Fu Panda 3” inte alls är så fjompig. Kai visar sig till exempel vara bra mycket svårare att ta kål på än Stormtroopers som inte tål att man kastar en sten i hjälmen på dem.

Tre ”Kung Fu Panda”-filmer till kan låta lite i överkant, men fortsätter man på det inslagna spåret så är det ingenting som säger att det inte kommer att fungera. Jag är ett pandafan. Jag säger det och jag står för det.
| 15 mars 2016 17:50 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kung Fu Panda 3
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu