Seth Rogen

Skådespelare, Manusförfattare 15 april 1982 Vancouver, British Columbia, Canada

Biografi

Seth Rogen är en kanadensisk manusförfattare, komiker, filmproducent och skådespelare, född 15 april 1982 i Vancouver, Kanada.

Rogen började sin karriär med att göra ståuppkomik under tonåren och vann Vancouver Contest Amateur Comedy 1998. Medan han fortfarande bodde i sin hemort Vancouver fick han en liten roll i Nollor och nördar. 

Kort efter flyttade Rogen till Los Angeles för sin roll. Nollor och nördar lades ner efter en säsong på grund av dåliga tittarsiffror. Han fick sedan en roll i den lika kortlivade Undeclared som också anställde honom som personalförfattare.

Efter arbete som personalförfattare på sista säsongen av Da Ali G Show, där Rogen och andra författare mottog en Emmy-nominering, vägleddes han av filmproducenten Judd Apatow mot en filmkarriär. Rogen fick en stor biroll och krediteras som samproducent i Apatows regidebut The 40-Year-Old Virgin. Efter att han kritikerrosats för sin roll gick Universal Pictures med på att ge honom huvudrollen i Apatows långfilmer På smällen och Funny People. Rogen och hans komikerpartner Evan Goldberg samskrev filmerna Supersugen, Pineapple Express och The Green Hornet. Rogen har gjort röstarbete för filmerna Horton, Kung Fu Panda, Monsters vs Aliens och Paul. 
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler