I asfaltens djungel (1950)

2.8
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En nyligen frigiven fånge planerar en stor juvelkupp. Han tar hjälp av ett gäng småkriminella och en skum advokat. Juvelstölden genomförs, men allt går inte som beräknat.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ozjeppe
Hårdkokt film noir som har sin höjdpunkt i själva stötens komplikationer och Calherns coola rollfigur. Och som nämnt nedan, den föregår Kubricks väldigt liknande (men överlägsna) ”The Killing” med ett par år. Annars har den åldrats sisådär på grund av trög start, tidstypiskt stelfotad och utdragen matter-of-fact-berättarstil ... och mindre bra skådisinsater: tur att Hayden lärde sig agera bättre med tiden, för här är han verkligen trubbig som ett skruvstäd. Och så polischefens avslutande samhällsmorals-budskap, som känns rejält påklistrat. Hur som haver, en lagom 3/5 - och det är aldrig fel att få skåda en ung Marilyn Monroe!
Phip
En ganska bra film det här som jag ger en trea. Tycker att denna filmen hade en hel del likheter med The Killing (1956), Noir, Sterling Hayden, Heist film, men bara att detta är en sämre film. Vissa skådespelare är lite tveksamma ibland och första halvtimmen är väl helt okej, men sen börjar det verkligen hända saker och det är i mitten av filmen då den är som bäst. Själv tycker jag att Huston har gjort betydligt bättre filmer än den här.
lindersson
Den här var bra. En stark trea bjussar jag på. 
Sterling Hayden är bra, tycker han har lite samma "I-don't-give-a-shit-stilen" som Bogart hade. Det där som gör att han ser lite uttråkad och ointresserad ut. 
På ett bra sätt naturligtvis :)
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler