Hubie Halloween 2020

Komedi Mysterium
USA
102 MIN
Engelska
Hubie Halloween poster

Synopsis

Hubie älskar sin hemstad och det årliga Halloweenfirandet, trots att han ofta blir hånad som stadens tönt. Men när stan hotas på självaste Halloween är det bara han som kan rädda Salem.
Ditt betyg
1.9 av 35 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Charlotte Brange

8 oktober 2020 | 20:30

Sandler är tillbaka på sandlådenivå

Adam Sandler har slängt findagarna i "Uncut Gems" bakom sig och iklär sig tramsrollen som Hubie – mannen som älskar halloween och som aldrig lyckas växa upp. "Hubie Halloween" är en festlig film som lyckas med att gräva fram känslan av old school-Halloween, men är även så larvig och löjlig att jag mest vill gömma mig bakom skämskudden i soffan.
Ska det firas Halloween på riktigt, så ska man såklart vara i Salem. Hubie (Adam Sandler) ser sig själv som Salems egna väktare, medan resten av staden ser honom som galna Hubie. Han förverkligar öknamnet byfåne till den nivå att han knappt hinner trampa på cykelpedalerna innan någon – barn eller vuxen – skrattar eller kastar någonting på honom. Men vår enstöring Hubie kör på i sitt eget race.

Årets högtid Halloween är i antågande, och vartenda hus och trädgård är smyckande till tänderna med pumpor, skelett, och gravstenar. När invånare börjar försvinna under mystiska omständigheter blir det inte lättare av att hela byn är i partystämning och i utklädnad – var döljer sig egentligen den förrymda mentalpatienten? När Hubie dessutom börjar misstänka att hans nyinflyttade granne (Steve Buscemi) både håller på med det ena och det andra i sin källare, så finns kanske monstren från skräckfilmerna på riktigt.

Förutom allas vår Sandler så kryllar det av välkända skådespelare i birollerna. Namn som Ben Stiller, Kevin James, Maya Rudolph, Steve Buscemi, och Ray Liotta sticker upp huvudet både här och var under filmens gång. De bidrar med blandad kvalitet, men de verkar överlag ha haft väldigt roligt när de har spelat in, det kan man minst säga.

Sandler blev otroligt hyllad för sin betydligt mer seriösa roll i "Uncut Gems", som tidigare i år även den släpptes på Netflix. Där visade han upp en talang som tydligt förbluffade fler än mig – borta var pajasen med kiss och bajs-humor och fram kröp en mångbottnad porträttering som kanske borde ha Oscarsnominerats.

Men upp som en sol, och ner som en pannkaka i hans försök att skeppa iväg karaktären Hubie. Han pratar med en gnällig och bebisaktig röst som gör det svårt att få någon sorts legitimitet i karaktären. Och som förväntat, tramshumorn är återuppstånden som om att hans grymma Howard Ratner i "Uncut Gems" aldrig har existerat.

"Hubie Halloween" är en film som överlag är rätt dum. En fånig huvudperson, tramsiga händelser, och överspel som troligen hade sett bättre ut på en teaterscen. Frågan är då om filmen snarare gör en parodi på sig själv och om den är medveten om sin dumhet. Är Sandler ett totalt geni som dummar ner sig, eller var "Uncut Gems" bara en tursam lyckokomet som bara är synlig från jorden sisådär vart tionde år?

En mysig Halloweenstämning får vi trots allt, och det behövs faktiskt fler filmer som sätter oss i stämning inför denna läskiga högtid. Så lite kul kan man ha med "Hubie Halloween" – men förvänta dig inte den nya Adam Sandler, utan här är han den gamla galna clownen han alltid varit.
| 8 oktober 2020 20:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Hubie Halloween
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu