Europa (1991)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Tyskland 1945, strax efter kriget. Amerikanen Leopold Kessler kommer dit och får genom sin farbror arbete som sovvagnskonduktör på Zentropexpressen. Leopold träffar Katharina Hartmann, dotter till järnvägsbolagets ägare och förälskar sig i henne. Hon tillhör en nazistisk kampgrupp, die Werwolfen.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Ruben
En väldigt mörk film, med en stämningsfull öppning som tillsammans med slutet är det bästa i filmen. Tyvärr blir nästan allt annat tråkigt, vilket gör så att filmen blir relativt ojämn. Max von Sydows voice-over var älskvärd och Ernst-Hugo Järegård var kung, således regerade svenskarna. 
Någonstans runt en 3/5 bjuder jag på.
Danne
Älskade den tekniska biten som var riktigt experimentell. Även Ernst Hugo var briljant som vanligt. Men någonstans där i mitten slutar man bry sig om Jean Marc Barrs huvudperson. Ett stort plus till Max Von Sydows voice-over. Tveka inte eller som Max Von Sydow skulle säga: När jag räknar tre så befinner du dig i Europa. Ett... Två... Tre...
sjoegraes
Häftig och stilfull thriller med en mörk stämning. Lite ojämn kanske, men delarna med Max von Sydows mustiga voice-over är otroligt bra och introscenen fångade mig direkt. Slutet är också en av filmens höjdpunkter. Är lite osäker kring betyget, men tror nog att den kan vara värd en mycket svag fyra!

Veckans populära filmer

Visa fler