Du kommer att möta en lång mörk främling 2010

Romantik Drama Komedi
USA
98 MIN
Engelska
Du kommer att möta en lång mörk främling poster

Synopsis

Dramakomedi av Woody Allen om ett antal människor, alla med olika intrikata släktband, bosatta i London. Vissa av dem är excentriska och väldigt utåtagerande, medan andra är lugnare och mer grundade, men vad de alla har gemensamt är att de försöker hantera sina komplicerade romanser – med varierat lyckade resultat.
Ditt betyg
2.7 av 176 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Daniel S Ogalde

26 maj 2010 | 16:55

Ingen favorit i repris

Vår neurotiske Allen kör på gamla välkända kort i sin nya film "You Will Meet a Tall Dark Stranger". Ett relationsdrama med förväxlingar, pinsamheter och lust som främsta karaktärsdrag. Om än uppbackad av Naomi Watts, Antonio Banderas och Anthony Hopkins är det här bitvis i tråkigaste laget. Knappast en favorit i repris med andra ord.

Sally (Naomi Watts) är gift med Roy (Josh Brolin). Medan hon arbetar som gallerist, ett jobb med uppenbara missförstånd i arbetsbeskrivningen, försöker hennes make skriva boken som ska göra honom känd. Alfie (Anthony Hopkins) har precis skilt sig i spåren av en ålderskris. Som kan väntas av en gråsprängd man i sina bästa viagra-år skaffar han sig en ung älskarinna (Lucy Punch). Att hon sedan råkar vara prostituerad sätter bara lite välbehövlig krydda på tillvaron.

Man kan fråga sig hur mycket av Woody Allens filmer som faktiskt återspeglar hans egen person. Man kan även fråga sig om Allen hur mycket mer än relationskomedier att bjuda på. Kanske är det ren bekvämlighet som gör att vi åter bjuds på samma gamla visa. I stället för att vara ett kärt återbesök till Allens typiska regissörskap är "You Will Meet a Tall Dark Stranger", ett trött verk.

Inga karaktärer känns riktigt utarbetade och bjuder på ett ganska fingerdjupt drama. Intrigerna känns löst sammanvävda och rätt och slätt ganska förutsägbara om än underhållande. Påpekas ska med all rätt stjärnskottet Lucy Punch som står för den starkast lysande punkten i filmen. Hysteriskt kul, pricksäkert och talangfullt som golddiggern Charmaine. Allt medan Naomi Watts, Gemma Jones och Josh Brolin känns tamt bleka och ensidiga mitt i sina ältande vardagsproblem. Inte ens Banderas eller skönheten Freida Pinto bjuder på något extra utan känns hårt hållna inom spelramarna.

Rätt eller fel, gillar man Woody Allen kommer man med all sannolikhet även hitta sitt lystmäte i det här hans senaste verk. Men efter succéer som "Vicky Christina Barcelona" och en karriär fylld med underhållande genialiteter, skulle man kunna vänta sig lite mer av mannen som gjort relationer på vita duken till sin specialitet.

| 26 maj 2010 16:55 |