Du kommer att möta en lång mörk främling (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Dramakomedi av Woody Allen om ett antal människor, alla med olika intrikata släktband, bosatta i London. Vissa av dem är excentriska och väldigt utåtagerande, medan andra är lugnare och mer grundade, men vad de alla har gemensamt är att de försöker hantera sina komplicerade romanser – med varierat lyckade resultat.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: DU KOMMER ATT MöTA EN LåNG MöRK FRäMLING

Ingen favorit i repris
Vår neurotiske Allen kör på gamla välkända kort i sin nya film "You Will Meet a Tall Dark Stranger". Ett relationsdrama med förväxlingar, pinsamheter och lust som främsta karaktärsdrag. Om än uppbackad av Naomi Watts, Antonio Banderas och Anthony Hopkins är det här bitvis i tråkigaste laget. Knappast en favorit i repris med andra ord.

Sally (Naomi Watts) är gift med Roy (Josh Brolin). Medan hon arbetar som gallerist, ett jobb med uppenbara missförstånd i arbetsbeskrivningen, försöker hennes make skriva boken som ska göra honom känd. Alfie (Anthony Hopkins) har precis skilt sig i spåren av en ålderskris. Som kan väntas av en gråsprängd man i sina bästa viagra-år skaffar han sig en ung älskarinna (Lucy Punch). Att hon sedan råkar vara prostituerad sätter bara lite välbehövlig krydda på tillvaron.

Man kan fråga sig hur mycket av Woody Allens filmer som faktiskt återspeglar hans egen person. Man kan även fråga sig om Allen hur mycket mer än relationskomedier att bjuda på. Kanske är det ren bekvämlighet som gör att vi åter bjuds på samma gamla visa. I stället för att vara ett kärt återbesök till Allens typiska regissörskap är "You Will Meet a Tall Dark Stranger", ett trött verk.

Inga karaktärer känns riktigt utarbetade och bjuder på ett ganska fingerdjupt drama. Intrigerna känns löst sammanvävda och rätt och slätt ganska förutsägbara om än underhållande. Påpekas ska med all rätt stjärnskottet Lucy Punch som står för den starkast lysande punkten i filmen. Hysteriskt kul, pricksäkert och talangfullt som golddiggern Charmaine. Allt medan Naomi Watts, Gemma Jones och Josh Brolin känns tamt bleka och ensidiga mitt i sina ältande vardagsproblem. Inte ens Banderas eller skönheten Freida Pinto bjuder på något extra utan känns hårt hållna inom spelramarna.

Rätt eller fel, gillar man Woody Allen kommer man med all sannolikhet även hitta sitt lystmäte i det här hans senaste verk. Men efter succéer som "Vicky Christina Barcelona" och en karriär fylld med underhållande genialiteter, skulle man kunna vänta sig lite mer av mannen som gjort relationer på vita duken till sin specialitet.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
Memmem
Tokig men bra komedi.
   En bra film, men ändå en av Woody Allens sämre, vilket ändå innebär godkänd. Hängde ni med? Filmen handlar om fyra personer som bryter upp från ett äktenskap, en som bryter en förlovning och en som blir övergiven. En försöker återvända, men blir avvisad.
   Varierande skådespelarinsatser: Gemma Jones är som vanligt mycket bra, Anthony Hopkins och Naomi Watts är bra, övriga är godkända.
   Som vanligt i Woody Allens filmer är musiken anpassad och märks inte så mycket.
   Filmningen är bra och har en lagom blandning av utomhus- och inomhusscener. Stämningen i filmens scener är både konfliktfylld och stressig, samt kärlekstörstande och något komisk.
   Betyg: 3+, efter omseende, tidigare 3-.
Lebowski
Stark trea, som vanligt är Allen stabil, utan att denna för den delen är en av hans främsta. Dessa karaktärer och deras beslut, denna dialog och dessa händelser gör en modern relationskomedi som jag bara kan luta mig tillbaka åt och njuta av!
JL
En aning tafatt slut. Annars en ganska tragiskt rolig rulle.
Visa fler (5)

Relaterade filmer