Anthony Hopkins

Regissör, Skådespelare, Manusförfattare 31 December 1937 Margam, near Port Talbot, West Glamorgan, Wales, UK

Biografi

Sir Philip Anthony Hopkins är en brittisk skådespelare, född den 31 december 1937 i Margam, West Glamorgan, Wales.

Han har medverkat i cirka 100 film- och TV-produktioner. Vid femton års ålder träffade Hopkins skådespelaren Richard Burton som uppmuntrade honom att bli skådespelare. Han studerade vid Royal Academy of Dramatic Arts och anslöt sig till National Theatre under ledning av Laurence Olivier.

Han har spelat ett flertal kända rollfigurer bland annat som Charles Dickens i The Great Inimitable Mr. Dickens, Othello i Othello, Adolf Hitler i The Bunker, Abraham van Helsing i Bram Stokers Dracula, Richard Nixon i Nixon och Burt Munro i Citronträd och motorolja.

Hopkins mest berömda roll är som mördaren Hannibal Lecter i filmen När lammen tystnar, en roll som gav honom en Oscar som bäste manlige skådespelare. Hopkins har spelat samma roll i filmen Hannibal.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
TheSadGeneral
En av världens bästa skådisar! Hans roll i "The Silecne Of The Lambs" är den bästa prestationen av en skådis i en film någonsin. Sen har han gjort den enorma "The World's Fastest Indian"! Sen får man inte glömma hans enorma prestationer i filmer som bland annat "Hearts Of Atlantis" och "The Elephant Man".

In Sir Anthony Hopkins we trust!
Wugllabang
Kan det kanske vara så att man har sett en intervju med honom?
dominic
förlåt men det där lät som rena dyngan. 
försök gärna igen
Visa fler (21)