Bekännelser om killar, kyssar och katter (2008)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Georgia är snart femton år och i stort sett vuxen! Hon har spanat in den nya killen på skolan, den "underbara sexguden" Robbie som spelar i bandet the Stiff Dylans. Tyvärr dejtar Robbie redan Georgias värsta fiende: den blonda och perfekta Lindsay.

Med hjälp av sina välmenande men ovetande föräldrar, den moderiktigt klädda katten Angus och sitt tjejgäng the Ace Gang bestämmer Georgia sig för att sätta sina galna planer i verket för att fånga en kyssvänlig pojkvän och fira den bästa födelsedagen någonsin!
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: BEKäNNELSER OM KILLAR, KYSSAR OCH KATTER

Tonårslivet är en fest
Pojkar är från Mars och flickor från Venus. Georgia har en näsa av Jupiters storlek, och universums största crush på Robbie. Men hur i all världen ska hon, en helt vanlig tjej, kunna få honom?

Fjortonåriga Georgia befinner sig i det härliga, farliga gränslandet mellan barndom och vuxenliv, där det känns som att varje liten finne, en envis mamma eller klassens bitch kan förstöra alla framtidsutsikter till ett lyckligt liv. Som om det inte räckte med att hon och hennes kompisar är helt vanliga tjejer som knappt ens kysst någon, faller de pladask för tvillingarna McDreamy, nyinflyttade till deras område.

"Bekännelser om killar, kyssar & katter" är en ljuvlig liten film om tonårens alla problem, stora som små, och så frågan som kvinnor tampats med i årtusenden - hur ska man förstå killar?

Från Bridget Jones hemland kommer nu den eviga singeln i tonårsversion. Självklart är filmen baserad på en roman skriven i dagboksform. Men det fungerar, förvånansvärt bra dessutom, för medan Renée Zellweger mest var pinsam att se på och kanske snäppet patetisk i sina mormorskallingar, är det betydligt roligare att se en ung tonåring tampas med liknande problem.

Vare sig du ser tillbaks på tonåren med ett leende, eller befinner dig mitt i eländet, kommer "Bekännelser" att bringa fram både skratt och tårar. Den kanske inte hittar dig den perfekta balklänningen eller ger ett enda vettigt råd hur du fångar klassens snyggo, men den har en viktig sanning att beräta och det är att du duger som du är.

Som feelgoodfilm följer den såklart genrens regel nummer ett: allt löser sig till slut till det bästa. Trots den vetskapen blir resan dit ett rent nöje, särskilt när man blir allt mer förälskad i Georgia Nicolson i rollen som Georgia Groome för varje ny scen. Gurinder "Skruva den som Beckham" har dessutom fyllt manuset med smarta oneliners, nästan i "Juno"-klass (men mer uthärdliga, tack och lov). Så även om man inte känner igen sig i de brittiska tonårstjejernas vardagsångest lär man bli riktigt underhållen. Jag vet att jag blev det.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
alexjohansen
Njaa, den ar väl helt OK. men lite väl tillgjord på slutet så att ALLA knutar och problem löses på en och samma 2-minutare
3584-0
Jag älskar chickflicks, jag vet att i princip alla är byggda på ungefär samma koncept men dom flesta har en viss good feeling i sig. Den här är lättsam, rolig och helt enkelt med ett ord underhållande! En fördel är att den engelska humorn är lite smartare i kanten. Så den tipsar jag verkligen. Passar bra för en tjejkväll, eller en dejt, dock kan vara tråkig för bara killar att se.
2081
Jag tycker att den var väldigt underhållande. Men det beror väl lite på vad man har för smak. Gillar man lättsamma komedier tycker jag att den här är perfekt :)
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler