Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

17 januari 2012 | 23:35

Sean Banan om nya filmen

MovieZine träffade Sean Banan för att prata om erotik, fantastiska Kikki, och snart bioaktuella "Sean Banan inuti Seanfrika".

Han är dansaren från Göteborg som blev komiker, musiker (typ) och snart syns på vita duken - som sig själv i komedin "Sean Banan inuti Seanfrika". Vi hann ikapp den mångaktuella Sean Banan för att höra mer om dencineastiska upplevelse som väntar oss alla den 15 februari.

Så berätta om filmen.

- Filmen heter "Sean Banan inuti Seanfrika". Den skulle hetat massa olika grejer, men det blev den titeln. Sean Banan och Kikki Danielsson har gjort en fet ny låt: "Seanfrika"! Och de ska spela in videon. Tyvärr så snålade skivbolaget, som de alltid gör, så vi fick spela in videon i ett lämpligare land, så vi fick landet Afrika. Jag ville ha en fet video! Men pengarna räckte inte till. Så jag blev kontaktad av en investerare via mail, som man alltid blir vanligtvis, så jag investerade alla pengarna i den här personen, åkte ner med Kikki för att hämta pengarna. Personen dök aldrig upp. Och där börjar äventyret, och jakten på pengarna! 

Det låter som att det kan bli mycket action?

- Det är lite action, komedi, drama, kärlek, erotik, dokumentär, historia, drama, thriller…

Erotik? Hur kommer det in i bilden?

- Ja, men tittar man på mig så blir det… Hehehe… Alla mammor och, hehehe… Vad ska man göra… 

Vad är det med Kikki Danielsson som du gillar?

- Du vet. Vissa saker och ting i livet händer bara. Paranormala saker till exempel, religion, "Arkiv X"… Händer saker och ting som vi inte kan förklara med våra munnar, med ord. Det är meningen att människan ska inte kunna tänka på det, prata om det eller förklara det. Kikkis fantastiska karisma och karaktär bör inte förklaras med ord. Det måste upplevas.

Nu har du både en biopremiär framför dig, ett nytt album på väg och medverkar i Melodifestivalen inom loppet av några veckor. Vad kommer härnäst?

- Det enda som är kvar är att jag stoppar in lite silikon och blir politiker!  Hahaha. Nej, jag bara skojar. Nästa steg är att hitta en ny utmaning, ett nytt sätt att underhålla svenska folket, och alla som älskar Sean Banan. Det är dem jag gör det för. 

Vad ser Sean Banan själv för filmer på bio?

- Jag tittar på alla sorts filmer. Jag växte upp med "Ace Ventura - Den galopperande detektiven"! "Borat"! Jag älskar zombiefilmer! Det är det bästa som finns. Allt från zombiefilmer från 70-tal, gamla "Dawn of the Dead", "Day of the Living Dead", "Dead of the Dead"… Alla "Dead". Jag hörde de ska göra en ny zombiefilm här i Sverige. Jag såg trailern, och jag skulle jättegärna vilja vara med i den. Regissören, du som gör filmen: nästa gång du ska göra tvåan, snälla! Jag skulle bli en skitkul zombie. Jag skulle börja äta rumpor först, hehehe. Anna Book, var är du?

Vi ska framföra det. Lycka till med filmen nu! 

- Tack så mycket, och rösta på mig i Melodifestivalen, annars kommer det börja växa hår på din mammas tandkött. Puss på dig.

| 17 januari 2012 23:35 |