EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

9 juli 2017 | 09:00

Lucas Till: "Folk hatade mig som MacGyver efter de första avsnitten"

Vi träffade skådespelaren som tog över den ikoniska tv-rollen, trots mycket kritik.
80-talet är tillbaka vare sig vi vill eller inte, och en av många tv-serier som återuppstår är ”MacGyver”. 25 år sedan Richard Dean Anderson byggde sin sista bomb av ett gem och två gummiband, är det Lucas Tills tur att ta över efternamnet och den påhittiga hjärnan.

Vi mötte skådisen under en pressträff i Amsterdam, för att ställa frågan alla funderar över:

Serien är väldigt ikonisk, och väldigt 80-tal... Varför kommer "MacGyver" tillbaka just nu?

- Fråga inte mig, det var inte mitt beslut! Jag sa bara ja, svarar Lucas Till med ett skratt.

- Det är lustigt. Jag ställde samma fråga. Men de sa att de skulle spela in i Portland, Oregon, och det avgjorde saken för mig. Visst, man har stora skor att fylla. Ingen låter mig glömma det, och det skapade stor press. Förväntningarna var höga. Det är som när folk blir besvikna på "Star Wars"-filmer för att deras förväntningar är för höga.

Minskar pressen inför säsong 2?

- Ja. Den har redan släppt. Nu har vi etablerat serien och den är framgångsrik. Inte nödvändigtvis för att vi tilltalar originalseriens fans - vilket vi gör - men vi har också gjort serien till vår egen och kommit undan med det. Det känns faktiskt riktigt trevligt!
 
 
Hur hanterade du kritiken innan serien kom? Alla var skeptiska.

- Jag har försökt att inte tänka på vad andra säger. Det kommer inte hjälpa mig. Det var först när serien släpptes och togs emot väl, som jag såg tillbaka och insåg att folk inte var glada över en remake. Även efter de första avsnitten tyckte vissa: "fuck this guy!" Men det visade sig att folk gillar serien.

Har du lärt dig något användbart under inspelningen?

- Ja. Men nu har jag glömt allting. Folk frågar såklart alltid om jag kan några tricks. Det finns faktiskt ett trick jag kan göra med två tändstickor, två gafflar och ett saltkar. Det är ett balans-trick som ser riktigt fett ut.

Den första piloten till ”MacGyver” skrotades. Vad hände?

- Vilken pilot? skrattar Lucas Till.

- Jag vill inte kritisera den, då många människor jobbade hårt med den. Men jag tror att det fanns två starka viljor som ville göra två olika saker samtidigt. Det blev fånigt. Något som störde mig med originalet var att jag skulle spela en krigshjälte som återvänder hem och blir hyllad. Det blir ju helt ologiskt om MacGyver samtidigt ska vara en hemlig agent.
 
 
Hur kändes det för dig när ”Monster Trucks” floppade?

- Det är bara att glömma och gå vidare. Saken är den att många har sett den med sina barn. Det är en familjefilm. Men den marknadsfördes inte särskilt bra. Jag vet att vi snackar om en film med monster och truckar... men det är faktiskt en stabil barnfilm. Jag vill inte förklara det för folk, för det låter som att jag vill övertyga er att se min film. Jag jobbade samtidigt på en framgångsrik tv-serie, så vad gör det? Jag tror också att vi slog Jamie Foxx och Ben Affleck under premiärhelgen, och det är det viktigaste.

Vad är den största skillnaden mellan att spela in film och en tv-serie?

- Att spela in film är semester. Att göra tv-serie är som ditt första riktiga jobb. Jag minns ett snack med killen som spelade Cyclops i "X-Men" där jag berättade om hur mitt schema skulle se ut. "Det låter förfärligt" sa han. Och det blev värre!

- Ibland jobbar vi 90 timmar i veckan, och på helgerna får jag flyga iväg och träffa pressen. Samtidigt har jag fem sidors monolog om bombteknik att plugga in. Till slut fick jag säga ifrån. Jag förstår att vi måste promota serien, men jag vill också kunna göra en bra prestation.

Vilka tv-serier följer du själv?

- Jag såg just klart senaste säsongen av "House of Cards". Har du sett "Taboo"? Den är helt otrolig. Det finns också en serie som heter "Gold Rush" som är grym. Det är en realityserie om guldgrävare. Där har du tre favoriter.
 
Har ni sett "MacGyver" och vad tycker ni isåfall om den nya serien? Kommentera nedan.
| 9 juli 2017 09:00 |