EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

12 mars 2015 | 07:00

Joel Kinnaman hoppas på fler "Suicide Squad"-filmer

Gunnar Rehlin träffar Joel Kinnaman i New York, för att prata om hans kommande roller.
I april börjar Joel Kinnaman inspelningen av ”Suicide Squad” – och han hoppas på en fortsättning.

- Dom satsar ju på att detta ska bli en franchise, och det tycker jag bara skulle vara kul, säger han till Moviezine.

”Suicide Squad” bygger de tecknade serierna om en hemlig agentorganisation, som rekryterar superskurkar att slåss mot internationella brottslingar. Organisationen kallas Suicide Squad eftersom uppdragen är oerhört farliga och det händer att organisationens agenter inte överlever sina uppdrag.

David Ayer ska regissera, och Joel Kinnaman, som spelar Rick Flag, har som medspelare bl.a. Will Smith, Jesse Eisenberg, Margot Robbie och Jared Leto. Viola Davis spelar kvinnan som leder organisationen.

- David Ayer har ju gjort bland annat ”End of Watch” och ”Fury”, och han skrev ”Training Day”. Han är en regissör som kan berätta väldigt visuellt, och det är en kanon-cast. Så det vore verkligen kul om det blev en franchise att kunna återvända till.

Snart är det också premiärdags för kompisen Daniel Espinosas ”Child 44”, en thriller där Kinnaman spelar mot Tom Hardy och Noomi Rapace. Handlingen utspelas i förtryckets Sovjet och centreras kring jakten på en seriemördare.

- Jag spelar Vasili, som är fiende till killen som spelas av Tom Hardy. Det var kul, det är en roll som inte liknar någonting annat jag gjort tidigare.Närmast aktuell är han i thrillern ”Run All Night”, där han spelar mot ärrade veteraner som Liam Neeson och Ed Harris. Neeson spelar en före detta hitman till maffian och Haris hans barndomsvän och chef. Joel spelar Neesons son, en man som inte vill ha någonting med sin far att göra – men när sonen blir vittne till ett mord leder till att både han och pappa jagas genom New York-natten av pappas gamla kompis och dennes män. 

- Jag hade letat länge efter en film som var på far-son-temat, och det här var dessutom ett så bra manus att det var självfallet att tacka ja till det. Dessutom lockade det givetvis att få spela mot Liam Neeson.

Vad tycker då Neeson om att spela mot Joel Kinnaman? Han säger till Moviezine:

- Han är en oerhört bra skådespelare och en mycket trevlig ung man. Han kom väl förberedd och det var ett nöje att spela mot honom.

Vad tror du om hans framtid inom filmindustrin i USA?

- Framtid? Han är redan en del av den.

Gunnar Rehlin
| 12 mars 2015 07:00 |