INTERVJU

Skribent

Jakob Åsell

24 mars 2019 | 18:00

"Knightfall"-stjärnan lovar en mörkare, hårdare och sexigare andra säsong

Tom Cullen återvänder som tempelriddaren Landry i andra säsongen av "Knightfall". Jakob Åsell besökte inspelningen i Prag för att höra om hjältens resa.
Landry är knappast din vanliga hjälte i skinande rustning, åtminstone inte om man ska tro mannen bakom rustningen - Tom Cullen. MovieZines Jakob Åsell mötte en jordnötsmumsande, hockeyspelarklädd, walesisk skådespelare under inspelningen av "Knightfall" och fick höra allt om hans brutna fingrar, regidrömmar och första mötet med Mark Hamill.
 
Hur har din karaktär Landry förändrats sen första säsongen?
 
- Det här blir en regelrätt återfödsel för Landry - hela säsongen fokuserar på hans jakt efter återupprättelse, vilket jag är jätteglad för. Ni kan förvänta er en förrändrad karaktär. Det jag gillade med Landry i första säsongen var att han inte är en traditionell riddare i blank rustning, han är knappast perfekt och har gjort misstag precis som alla andra. Han kämpar verkligen för att ta de rätta besluten och i den här säsongen försöker han lära sig av sina tidigare misstag.
 
- Vi har tagit allt det som fungerade väl förra säsongen och stöpt om serien till något som är betydligt mörkare, råare, blodigare än tidigare... och sexigare! Samtidigt har vi mer välutvecklade karaktärer. Historien drivs betydligt mer av karaktärerna och deras känslor än av de dramatiska händelserna i den nya säsongen.
 
 
Var du tvungen att träna extra mycket inför de mer våldsamma scenerna?
 
- Dude, jag är såå otroligt trött! Men det är kul. Försäkringbolaget har släppt lite på tyglarna den här säsongen och tillåtit mig att göra en del sjuka stunts, bland annat fick jag hoppa upp på en galopperande häst. Så det här är verkligen en pojkdröm. Men även fysiskt utmattande. Jag bröt mitt finger igår till exempel. 
 
Hur då?
 
- Jag blev slagen med ett brinnande svärd.
 
När du inte slåss mot folk med brinnande svärd så regisserar du independent-filmer, berätta om det?
 
- Det senaste året har jag regissera en film som jag har skrivit själv ("Pink Wall", reds.anm), den är verkligen antitesen till "Knightfall". Min karriär började inom independent-film och det är där jag har mitt hjärta. Min film är ett väldigt okonstlat relationsdrama om ett par som man får följa under sex år. Filmen består av sex scener och varje scen är från olika år av deras relation, berättat med en icke-linjär struktur. Sättet den är berättad på påminner lite om ett minne i stilen och man kan säga att den är vagt självbiografisk.
 
- Jag blev klar med färgkorrigeringen i Los Angeles i fredags, flög hit till Prag i söndags och började spela in på måndagen därefter. Så ingen rast, ingen ro. Men jag älskar det - och hade gärna gjort det oftare!
 
 
Vissa av dina skådespelar-kollegor nämner seriens historiska resonans kring ämnen som religiös fanatism. Är det något som även du drogs till i manuset?
 
- Definitivt! Jag tror att det är omöjligt att göra en serie om ett gäng korsriddare utan att tänka på den biten. I grund och botten är de ju religiösa fundamentalister och visst finns det paralleller att dra till den världen vi lever i nu. Även om "Knightfall" är ett underhållande drama om svek och hämnd med explosioner och stora slag så är serien också en nyttig påminnelse om vilka vi är och varifrån vi kommer. Jag hoppas att serien, om något, kan få folk att plocka upp en historiebok och läsa om den tiden i vår historia, för det är fascinerande - och nyttigt!
 
Hur har det varit att filma med Mark Hamill?
 
- Kom igen... Det är Mark Hamill! Jag älskar "Star Wars" så första gången jag träffade honom var jag helt livrädd. Men han är helt underbar och jobbar väldigt hårt. Jag tror att hans insats i "Knightfall" kommer att överraska publiken, det är en väldigt modig skådespelarinsats. Jag vill inte avsölja för mycket, men jag kan säga att Marks karaktär Talus blir Landrys guide och samtidigt hans fiende. Det är en fantastisk karaktär.
 
Beskriv honom med tre ord?
 
- (lång tystnad) A badass motherf*cker.
 
 
Andra säsongen av "Knightfall" har premiär på HBO Nordic 26 mars.
| 24 mars 2019 18:00 |