Serie

Skribent

MovieZine

22 februari 2024 | 09:16

Morran och Tobias är snart tillbaka! Så blir den nya säsongen

I mars kommer Morran och Tobias tillbaka med säsongen "Pengarna eller livet" på TV4 Play. Samtidigt är det 10 år sedan Morran och Tobias dök upp i rutan för första gången.
När vi snart återser denna folkkära tv-duo har det gått några år. Tobias (Robert Gustafsson) har suttit i fängelse för förskingring och är på väg hem för att återförenas med sin mamma. Morran (Johan Rheborg) har tilldelats ett nytt hus av kommunen efter att deras förra hus brann ner.
 
Det finns ett problem bara – marken runt huset är full av miljögifter som måste saneras för att det ska bli ett hälsosamt boende. Morran har fått ett saneringsbidrag som är en ansenlig summa pengar, men det finns också en tidsfrist för när saneringen måste vara genomförd.
 
Robert Gustafsson och Johan Rheborg står som manusförfattare tillsammans med Stefan Wiik och regissören Mats Lindberg.
 
 
Skådespeleriet bygger till stor del på improvisation, som är möjligt tack vare den långa skådespelarkarriär Robert Gustafsson och Johan Rheborg haft tillsammans och deras nära relation till karaktärerna.
 
- Johans och mina egna privata rynkor tillför denna gång en extra dimension av tragisk komik till detta strävsamma par. Att se en medelålders man som bor och leker med sin egen mamma är både beklämmande perverst och fruktansvärt roligt, säger Robert Gustafsson och tillägger:
 
- Det är faktiskt den självklara kärleken mellan mor och son som vi ser, även om den liknar ett brinnande inferno. Alla skulle vi vilja vara med och leka tillsammans med Morran och Tobias i tolv timmar, för att sedan åka hem, duscha och krypa ner mellan rena manglade lakan som luktar antiseptisk kontroll och sommaräng.
 
 
Morran låter hälsa att hon är Sveriges största reality-stjärna och ser fram emot att återigen få visa upp sin vardag, huset och Tobias tillkortakommanden i TV. ”Jag bara älskar det, liksom. Jag är hela Sveriges mamma, jag” avslutar hon.
 
"Morran och Tobias" säsong 3 har premiär 22 mars. Serien kommer sändas i åtta avsnitt under våren 2024 på TV4 och TV4 Play.
| 22 februari 2024 09:16 |