Serie

Skribent

MovieZine

20 december 2023 | 18:00

Sista chansen: Episkt riddardrama på 18 avsnitt lämnar Netflix efter jul

"Knightfall" hade först premiär på HBO Nordic vintern 2017.
Sugen på historiska maktspel, intriger och blodiga strider? Är du en av dem som ofta tänker på Romarriket eller saknar "Game of Thrones" och "Vikings"?
 
Vi vågar inte lova att "Knightfall" når upp till samma nivå, men med 79% positiva publikomdömenRotten Tomatoes är det en serie som har hittat sina fans. Även om den bara fick rulla i två säsonger.
 
Detta är berättelsen om Riddarorderns sista dagar på 1300-talet. Ser Landry har nästan gett upp hoppet för sitt folk, tills han hör talas om Den Heliga Graal. Han leder Tempelriddarna under sökandet efter skatten. Tom Cullen spelar huvudrollen i "en hjältesaga som passar perfekt kring jul" enligt vår recensent.
 
 
För den som vill läsa mer om "Knightfall" har MovieZine en läsvärd intervju med seriens skapare, gjord under ett inspelningsbesök i Prag för sex år sedan. Don Handfield berättade för oss att tempelriddarna haft ett större inflytande på populärkulturen än vad de flesta vet om:
 
- Vi har alltid varit lockade av av King Arthur-legenden och ”Star Wars”… Om du gillar Jedi-riddarna så baserade George Lucas dem på tempelriddarna. Om du gillar Dan Browns ”Da Vinci-koden” - allt bygger på mytologin som härstammar från tempelriddarnas tid. Jag tror att folk kommer känna igen bitar, och därför hoppas jag också att folk kommer titta varje vecka.
 
Och på tal om "Star Wars"-referenser... i den andra säsongen dyker självaste Mark Hamill upp i rollen som  Master Talus, en stridshärdad och hänsynslös riddare.
 
Den 26 december är sista dagen att se "Knightfall" på Netflix. Serien består av två säsonger och totalt 18 avsnitt.
 
Har du redan sett serien? Tyck till nedan!
 
| 20 december 2023 18:00 |