EXKLUSIVT

Skribent

Mats Karlsson

7 mars 2015 | 21:00

Hugh Jackman: "Jag gav vår hushållerska djurögon"

Skådespelaren berättar exklusivt för MovieZine när han skrämde livet ur sin hushållerska och ger uppdateringar om "Real Steel 2" och "Wolverine".
Hugh Jackman som vi främst känner igen som Wolverine spelar gärna roller i mindre filmer, däribland Nolans "Prestige" och Villeneuves "Prisoners". I "Chappie" fick han chansen att visa upp sin elaka sida när han gestaltade den skurkaktiga ex-militären Vincent Moore.

När MovieZine träffar Hugh Jackman i Berlin stod det ganska tidigt klart att det skulle bli mycket humor under intervjun. Jackman tog sig dock i kragen och berättade om när han skrämde livet ur sin hushållerska, skurkrollerna och gav även uppdateringar om "Real Steel 2" och Wolverine.

Du är en man med humor och skojar gärna till det, men vad är det värsta sprattet du har gjort?

- Oj, jag och min brorsa gjorde ju några elaka saker när vi var yngre. Min farsa hade en hushållererska när vi var små. Hon var väldigt rättfram och vi gillade inte henne. Hon var vegetarian och jag visste inte ens vad det var för något. Hon sa att hon var emot att man dödade djur. På hemvägen tog vi vägen förbi slaktaren, för av honom kunde man få djurögon. I min halvt uppätna matlåda la jag i sex djurögon och jag kan fortfarande höra hennes skrik. Så det funkade perfekt! Hon slutade efter det.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Du som skurk tillhör ovanligheterna, men blir det två på raken, då du också spelar Blackbeard i "Pan". Hur kommer det sig?

- Det är på tiden att jag visar den verkliga Hugh Jackman! Den Hugh Jackman mina barn ser varje dag, haha. Jag är bara glad att får möjligheten att göra det och med de här fantastiska regissörerna, Neill Blomkamp och Joe Wright. Som skådespelare letar man alltid efter något annorlunda och de här regissörerna trodde jag skulle klara av det. Jag har spelar Wolverine i många filmer så nu blir det lite balans.

- Det jag älskar med min karaktär i "Chappie", Vincent Moore är att alla människor har brister, men min karaktär har de största bristerna. Neill är heller inte rädd att ge en antagonist giltiga skäl för sina handlingar.

"Chappie" har ju oundvikligen likheter med en robotfilm du gjorde för några år sedan, "Real Steel". Hur går det med tvåan?

- Jag vet faktiskt inte. Det jag vet att de har jobbat en del med uppföljaren, men osäker hur långt de faktiskt har kommit. Jag älskade den filmen!

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

När får vi se dig som Wolverine härnäst?

- Det är en väldigt bra fråga och det finns bara ett svar på det!

Och det är?

- Haha!

Hur går det med uppföljaren till James Mangolds "The Wolverine"?

- Bra fråga. Jag har spenderat alla dessa år med att försöka ge folk vettiga svar, men jag är så dålig på det, så det är bäst jag håller tyst. Eller gav jag dig ett svar där kanske, hehe?


"Chappie" visas nu på biograferna.
| 7 mars 2015 21:00 |