Skribent

Mats Karlsson

30 januari 2012 | 10:01

3 snabba med Richard Hobert

Regissören Richard Hobert berättar om den film som är den märkligaste han har sett och det är inte "En enkel till Antibes".

Richard Hobert, regissören till hyllade "Alla älskar Alice" berättar om sina egna filmfavoriter. Nu i veckan släpps hans "En enkel till Antibes" på DVD och VOD.

Vilken är din favoritregissör?

- Jag måste nämna tre stycken, för jag har svårt att utse en enda. De är väldigt olika de här regissörerna och det är faktiskt Terrence Malick, som är en av dem. Michael Cimino när han är som bäst, som när han gjorde "Deer Hunter". Vittorio De Sica, en makalös regissör med "Miraklet i Milano".  Och Ettore Scola som gjorde "Vi som älskade varandra så mycket", en av världens bästa filmer. Den kvartetten blir det.

Vilken film grät du till senast?

- Det är "Winter's Bone", filmen som kom i våras, av en ung kvinnlig amerikansk regissör. Det var sådär icke spekulativt, den bara berättar om människor som bara kämpar på och försöker upprätthålla värdigheten och självrespekten, fast förhållanden var för jävliga. Den blev jag väldigt starkt berörd av.

Vilken är den mest underskattade filmen?

- Det finns ju en film som är kolossalt märklig, kan jag säga. Då är vi tillbaka till Michael Cimino soim gjorde "Deer Hunter".  Han gjorde också en film som heter "Heaven's Gate" och den höll på och knäcka filmbolaget Universal. Det är ingen bra film. Jag har sett den långa versionen och den är 5 timmar och 45 minuter lång. Det är människor, det är hästar och det är en jävla villervalla. Det finns i alla fall ögonblick i den filmen, man kan inte säga att den är för jävlig och är inte klok. Det är ett havererat mästerstycke. Det kanske skulle gå och skära fram en oxfilé av det här jättestora köttstycket. Även om filmen är jävligt misslyckad så finns det enskilda scener som sätter sig. "Heaven's Gate" är en av de mest märkliga filmer jag har sett.

| 30 januari 2012 10:01 |