Wish You Were Here (2012)

Drama, Mysterium

 Visa synopsis

Lite anonymt, australienskt orohetsdrama

MovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine Rating

Recension av Andreas Samuelson
(andreas@moviezine.se)

#SFF12 - Otrohetsdrama och ett mysterium kring ett försvinnande är den lite udda men väl fungerande kombinationen i den här välgjorda men lite anonyma, australienska filmen.

Två systrar och deras män är på en välförtjänt nöjessemester i Sydostasien där en av dem, Jeremy (Antony Starr) försvinner spårlöst. Väl hemma kommer det under utredningen av försvinnandet fram att hans flickvän Steph (Teresa Palmer) fått ihop det med sin svåger Dave (Joel Edgerton) på fyllan, vilket raserar systern/hustrun Alices (Felicity Price) värld.

Skådespelaren Kieran Darcy-Smith (som spelade mot Edgerton i hemlandets succé "Animal Kingdom") regidebuterar med det här hyfsat spännande och originella dramat. Man växlar ganska smidigt mellan nutid och tillbakablickar från semestern. Karaktärerna och deras stormiga men inåtvända känslor kavlas ut lager för lager och görs rättvisa av de suveräna skådespelarna.

Edgerton bevisar återigen vilken pålitlig dramatisk klippa han är med sitt lågmälda spel och bekymmersamma hundvalpsblick. Palmer får chansen att agera annat än blont kuttersmycke och gör det med bravur. Price stjäl dock filmen som frustrerad, bedragen hemmafru.

Dessvärre är inte historien lika intressant som rollfigurerna och deras öden. Otrohet och dess påverkan på till ytan perfekta familjesituationer har vi sett miljontals gånger förut och själva mysteriet kring den försvunna Jeremy får ett effektivt våldsamt men smått poänglös upplösning. Jag engageras under filmens gång, mycket tack vare starka talanger bakom och framför kameran, men när jag lämnar salongen är jag inte så nyfiken på att veta mer. En lovande debut men ingen blivande klassiker.

Gillar du denna film?
Poster Wish You Were Here (2012)

Är du peppad för denna film?

2 är redan peppade!

Filmfakta

  • Originaltitel:Wish You Were Here
  • Land:Australien
  • Längd:1tim. 33min.
  • Länkar:IMDB

Regissör

Medverkande