The Recruit 2022-

Thriller
USA
58 MIN
Engelska
The Recruit poster

Synopsis

En nybliven advokat på CIA blir insnärjd i farlig internationell maktpolitik när en före detta tillgång hotar att avslöja karaktären av hennes långvariga förhållande med byrån om de inte benådar henne från ett allvarligt brott.
Ditt betyg
3.1 av 15 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Recruit
Seriepremiär
16 december 2022
Digitalpremiär
16 december 2022
Antal säsonger
2
Antal avsnitt
9
Avsnittslängd
Språk
Engelska
Land
USA
SÄSONG
1
2
SÄSONG 1
SÄSONG 2
01
I.N.A.S.I.A.L.
2022-12-16
02
N.L.T.S.Y.P.
2022-12-16
03
Y.D.E.K.W.Y.D.
2022-12-16
04
I.Y.D.I.A.A.C.
2022-12-16
05
T.S.L.A.Y.P.
2022-12-16
06
I.C.I.N.C.
2022-12-16
07
I.M.F.T.B.S.
2022-12-16
08
W.T.F.I.O.H.
2022-12-16

Recensent

Jonatan Blomberg

16 december 2022 | 16:00

Underhållande action enligt mallens alla regler

Om inte "The Recruit" börjar slå alla möjliga slags tittarrekord hos Netflix inom ett par dagar, så har det nog blivit dags för mig att pensionera mig som MovieZines tv-redaktör. Streamingjätten har nämligen inte släppt en mer tydlig potentiell publiksuccé på väldigt länge.
Det sägs att Netflix har en tendens att lyssna väldigt mycket på sina algoritmer när det är dags att lägga beställningar på nya tv-serier, eller skrota någon av de befintliga titlarna. "The Recruit" känns på många sätt som om den tagits fram i något form av laboratorium för tv-serier ämnade att nå en så bred publik som möjligt. Nu förstår vi alla givetvis att det är sant för mer eller mindre alla tv-serier som släpps ut på streamingmarknaden idag, men det brukar inte kännas riktigt lika uppenbart som med just den här titeln.
 
Ingredienserna består av "snyggingen" från de populära Netflix-ungdomsfilmerna "Till alla killar jag har gillat" och de två uppföljarna. Sedan dess har Noah Centineo, som skådespelaren alltså egentligen heter, även dykt upp som Atom Smasher i superhjältefilmen "Black Adam" tillsammans med Dwayne Johnson.
 
En annan del algoritmen lär ha gillat är faktumet att "The Recruit"-skaparen och showrunnern Alexi Hawley sedan tidigare ligger bakom snutserierna "The Rookie" och "Castle", båda med Nathan Fillion i huvudrollen. Två populära tv-serier som visats på basic cable i USA, där det däremot finns en hel del restriktioner kring framför allt blod, våld och nakenhet. Där åtminstone våldet och det ofta tillhörande blodet får chansen att flöda avsevärt mer fritt i den här Netflixproduktionen.
 
Genombrottet i laboratorieskapandet av "The Recruit" är att man lyckats värva regissören Doug Liman till produktionen. Liman har regisserat filmer som "The Bourne Identity", "Mr. & Mrs. Smith" och "The Edge of Tomorrow". Handlingen i "The Recruit" kretsar kring en nyexad advokat som får ett jobb hos CIA, men plötsligt sugs in i ett fall som givetvis är förenat med livsfara. För att överleva veckan ut så krävs både charm, kopiösa mängder tur och en snabbkurs i hur man bäst handskas med både spioner och lönnmördare. Ett upplägg som Liman kan regissera i sömnen. 
 
De två första avsnitten (de två som regisserats av just Liman) bådar extremt gott och underhåller mig verkligen på ett sånt där kravlöst men härligt sätt, som gör att Netflix fortsätter att imponera med den ena rekordpremiären efter den andra. Det sista avsnittet för säsongen, en aning förutsägbart om vi nu tänker på hur "mallen" kring den här typen av serier brukar se ut, får mig dessutom att vilja komma tillbaka för mer.
 
Problemet med "The Recruit", om man kan uttrycka sig så om en given och kalkylerad publiksuccé, är däremot att det här hade potential att bli så mycket bättre. Mellanpartiet av serien känns i mångt och mycket som slumpvis utvalda avsnitt ur serier som "Alias", "The Blacklist" och "Castle" - med den lilla skillnaden att skurkarna i "The Recruit" blöder lite mer synligt och budgeten har troligtvis varit i alla fall en aning högre. 
 
Men med det sagt, så råder det knappast någon tvekan om att det här är en serie som både kommer att locka många miljoner Netflixprenumranter att ge serien en chans. Och sannolikt kommer de allra flesta få ut precis den typ av underhållningskick man varit ute efter. Centineo passar bra i huvudrollen och kommer garanterat dyka upp i allt fler roller framöver.
 
Förhoppningsvis får han åtminstone chansen att återvända med en ytterligare säsong av "The Recruit", för även fast serien tycks följa action/spion-mallen vid varje vändning... så kan jag inte göra annat än att erkänna att jag fortfarande vill ha mer kravlös underhållning att njuta av. 
 
"The Recruit" finns nu tillgänglig hos Netflix.
| 16 december 2022 16:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (3)
4
Noah Centino är nya Mark Ruffalo och The Recruit är en väldigt underhållande spionserie med rätta glimten i ögat. Serien håller högt tempo och fokuserar inte på detaljerna mer än nödvändigt. Karaktärsgalleriet är brett och det är tillräckligt bra skådisar för att hela tiden hålla intresset uppe.
Läs mer
4
Noah Centino är nya Mark Ruffalo och The Recruit är en väldigt underhållande spionserie med rätta glimten i ögat. Serien håller högt tempo och fokuserar inte på detaljerna mer än nödvändigt. Karaktärsgalleriet är brett och det är tillräckligt bra skådisar för att hela tiden hålla intresset uppe.
Läs mer
4
Är på sjätte avsnittet och kan inget annat än att hålla med har också dragit lite paralleller till The Blacklist men utöver det väldigt underhållande och beroendeframkallande.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu