Final Space 2016-

Sci-Fi Animerat
USA
20 MIN
Engelska
Final Space poster

Synopsis

Efter ett misslyckat attentat avtjänar astronauten Gary sina sista dagar i rymdfängelse när den gulliga utomjordingen Mooncake - som äger förmågan att förstöra planeter - kraschar in hans liv. Tillsammans ger de iväg genom rymden på äventyr och finner en brokig skara allierade i kampen mot den onde Överkommendanten, som vill öppna portalen "Final Space - universums undergång.
Ditt betyg
4.1 av 11 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Final Space
Seriepremiär
5 april 2016
Digitalpremiär
20 juli 2018
Antal säsonger
3
Antal avsnitt
30
Avsnittslängd
Språk
Engelska
Land
USA
SÄSONG
1
2
3
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
01
Chapter One
2018-02-27
02
Chapter Two
2018-03-06
03
Chapter Three
2018-03-13
04
Chapter Four
2018-03-20
05
Chapter Five
2018-03-27
06
Chapter Six
2018-04-10
07
Chapter Seven
2018-04-17
08
Chapter Eight
2018-04-24
09
Chapter Nine
2018-05-01
10
Chapter Ten
2018-05-08

Recensent

Daniel S Ogalde

7 december 2019 | 08:00

Barnsligt underhållande

"Final Space" är en udda men likväl fin liten pärla som träffar som en komet i hjärtat och som förhoppningsvis hittar inte bara en större publik utan även en större uppskattning bland Netflix tittare.
Det finns fortfarande ett nästan reflexmässigt avvisande mot det animerade berättarformatet. Det som under så lång tid förringades till barnens eller åtminstone de barnsligas domän. Töntarna, nördarna, losrarna, nollorna, ja epiteten har varit många men längesen är tiderna då man smusslade om de kärleksaffärer man vågade sig på med Cartoon Network eller Nickelodeon.

"Billy & Mandy", "Dino Riders", "Svampbob Fyrkant" och favoriten "Pirater i mörka vatten". En nostalgitripp som jag inte längre skäms för. För med det sagt har allt från "Simpsons", "Family Guy", "American Dad", "Äventyrsdags" och inte minst "Rick & Morty" på senare tid plogat banan för serier som denna – "Final Space".

Astronauten Gary tillhör väl i någon mån universums allra främsta bottenskrap av förlorare eller åtminstone otursförföljda. Efter ett olyckligt attentat avtjänar han sin allra sista dag i rymdfinkan när en månkaka kraschlandar i hans liv eller ja, rättare sagt ”Mooncake”. En planetförstörande pokémon som tycks bära hela existensen på sina axlar. Så med kakan och på vägen ett udda antal karaktärer vid sin sida, ger sig Gary ut på äventyr till universums ände... om den nu finns.

Netflix "Final Space" har sannerligen växt till sig. För medan dess första säsong tycks ha seglat under mångas radar så verkar dess popularitet ha föranlett en bättre marknadsföring denna gång. Och med all rätta. Final Space bjuder på en något bredare för att inte säga mer traditionell dramaturgi än exempelvis "Rick & Morty" som tycks vara en av de främsta inspirationerna. Med karaktärer som är lika varierande som vi sett i föregångare som Futurama finns här en tydlig handling som inte bara binder samman utan även engagerar tittaren. Något som backas upp av ett inget annat än klockrent röstskådespeleri. Sin animering till trots känns varje karaktär mer än levande och gripande.

För visserligen är "Final Space" kanske starkaste aspekt dess humoristiska underhållning men här finns minst lika många hjärtknipande scener och förvånansvärt osminkade sådana. Något som man även som vuxen fäller mer än en tår över. Även formatet på en dryg halvtimme tycks just perfekt för att "Final Space" ska bli en storfavorit oavsett om det är inför fredagsmyset eller onsdagsbrajen. I vilket fall väntar vi tålmodigt på en tredje säsong.
| 7 december 2019 08:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Final Space
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu