Bert 2021-

Komedi
Sverige
22 MIN
Svenska
Bert poster

Synopsis

Bert har precis fyllt 14 år och i samma veva blivit dumpad av sin flickvän. Han bestämmer sig för att försöka hitta kärleken igen men stöter på hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga akneutbrott.
Ditt betyg
3.6 av 5 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Bert
Seriepremiär
1 april 2021
Digitalpremiär
1 april 2021
Antal säsonger
1
Antal avsnitt
10
Avsnittslängd
Språk
Svenska
Land
Sverige
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
Titel saknas
2021-04-01
02
Titel saknas
2021-04-01
03
Titel saknas
2021-04-01
04
Titel saknas
2021-04-01
05
Titel saknas
2021-04-08
06
Titel saknas
2021-04-08
07
Titel saknas
2021-04-15
08
Titel saknas
2021-04-15
09
Titel saknas
2021-04-22
10
Titel saknas
2021-04-22

Recensent

Jonna Vanhatalo

31 mars 2021 | 17:00

Kul för hela familjen om pubertala pinsamheter

Detta är en småmysig och otroligt välspelad serie om den trånande tonåringen Bert, som inte riktigt får till det vad gäller kärlek. De alltid lika aktuella ämnena, tas upp på ett avdramatiserat och humoristiskt sätt, vilket garanterat kommer roa den yngre publiken. Mycket är således som det brukar, men en hel del är också nytt på ett väldigt uppiggande sätt.
Serien bygger på Bert-böckerna av Anders Jacobsson och Sören Olsson, och handlar alltså om den ständigt kärlekstörstande Bert Ljung, som nu hunnit bli 14 år. Det har inte gått lång tid sedan långfilmen ”Berts dagbok” hade premiär, även om de flesta skådespelare här har bytts ut. I nämnda film blev Bert ihop med Amira, som nu flyttat norrut med sin familj. Distansrelationen skaver och Bert blir rätt snart dumpad. Hans kompisar tröstar efter bästa förmåga, men det enda som på riktigt skulle kunna fylla hålet i Berts hjärta är att hitta en ny flickvän. Som vanligt går det inte alls som han vill och önskar, men skam den som ger sig!
 
”Bert” är en lekfull serie, full av vardagliga betraktelser, som är lätta att känna igen sig i för målgruppen. Det handlar om kärlek och andra känslor som löper amok, men också om längtan, fantasier, och om faran att dricka för mycket energidryck. Första säsongen består av 10 avsnitt, som är cirka 30 minuter långa var, och varje avhandlar en egen liten historia. Det är hela tiden ett högt tempo framåt, men upplägget känns trots det lite tradigt i längden. Mot slutet knyts dock säcken väl ihop och alla potentiellt lösa trådar hittar sin plats.
 
De unga skådespelarna i centrum är samtliga riktigt bra och har ett suveränt samspel. Deras karaktärer är färgstarka, roliga och väldigt sympatiska. Bert spelas denna gång av Adrian Macéus, och han är klockren i sin roll, både vad gäller minspel och gester. Lill-Erik (Arvid Bergelv) är bekant sedan tidigare, liksom är Åke (Samy Karlsson Fariat), medan Thora (Lily Wahlsteen) är ny i gänget. Jag uppskattar särskilt dynamiken som uppstår av Thoras närvaro. Att hon får ta plats leder till att tonen ändras, och att det som resultat blir mindre ”locker room”-snack och istället mer substans. Alla är de fortsatt sidekicks till Bert, men får här lite mer att göra, och därmed en chans att själva utvecklas. De ifrågasätter också Berts stundvis tveksamma förehavanden på ett naturligt sätt, vilket torde uppmuntra den unga publiken att göra detsamma.
 
”Bert” är en underhållande, fartfylld och rolig serie för hela familjen. Det är visuellt sprakande och det finns ett bra flyt i bilderna. Och även om det som sagt ibland går lite på tomgång, tillförs massa bra energier av den sammansvetsade ensemblen, som verkar ha haft väldigt roligt under inspelningarna. Jag hade nog inte sett det här på eget bevåg, men tillsammans med barnen är serien en smärre fröjd att följa. Jag frustar nöjt och alldeles för högt åt pubertala pinsamheter, medan avkommorna (10 respektive 12 år), gömmer ansiktet bakom händerna och med förtjusning i rösten kvider ”cringe!”.
 
| 31 mars 2021 17:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Bert
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu