Zooey Deschanel

Skådespelare 17 Januari 1980 Los Angeles, Kalifornien, USA

Biografi

Zooey Claire Deschanel är en amerikansk kompositör, sångare, modell, producent och skådespelerska, född 17 januari 1980 i Los Angeles, Kalifornien.

Zooey Deschanel är dotter till filmfotografen Caleb Deschanel och skådespelaren Mary Jo Deschanel. Även hennes syster, Emily Deschanel, är skådespelare.

Hon har medverkat i ett flertal Hollywoodfilmer, bland annat Mumford och senare i Yes Man tillsammans med bland annat Jim Carrey. 

2011 och 2012 spelades TV-serien New Girl in, där hon har huvudrollen som Jess. Serien hade svensk premiär på TV4 den 13 april 2012. Deschanel är delkompositör till musiken i serien. 

I december 2011 nominerades hon till en Golden Globe i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie – musikal eller komedi. 

Ett av hennes första framträdanden var i musikvideon till singeln "She's Got Issues" av The Offspring.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Kevin E
Ganska intetsägande och spelar ofta rätt lika roller i sakerna jag sett. Men, hon har en sån "oskyldig" utstrålning över sig som blir jobbigt ibland och ibland exploderar hon och gör bra ifrån sig. På något sätt har jag lite utav en hatkärlek för henne fast jag inte skulle gå så långt. Hon är grymt söt, fast in the end så är hon bara en sämre version av Anna Karina, både i skådespelarstil och likhet.
magiul
Oerhörd utstrålning, på ett avvaktande men fängslande sätt. Hon trollbinder mig oftast i sina filmer och har ögon man kan drunkna i. Vad gör det om hon spelar likvärdiga karaktärer hela tiden när hon gör det på ett så bra sätt?
lindersson
Duktig skådespelerska, och fantastiskt snygg!
Visa fler (4)