Scarlett Johansson

Skådespelare 22 November 1984 New York, New York, USA

Biografi

Scarlett Ingrid Johansson är en amerikansk sångare och skådespelerska, född 22 november 1984 i New York.

Johansson växte upp tillsammans med sin tvillingbror Hunter i en barnaskara på fyra. Hon utbildades vid Lee Strasberg Theatre Institute for Young People och arbetade redan som åttaåring som skådespelare. Hon gjorde scendebut mot Ethan Hawke i pjäsen Sophistry.

Hennes far, Karsten Johansson, är arkitekt och född i Danmark och hennes mor, Melanie Sloan, är producent och kommer från en judisk familj i Bronx.

Efter att ha medverkat i en film om tonårsgraviditet, Manny & Lo, gick hon vidare till att regisseras av Robert Redford i Mannen som kunde tala med hästar och sedan göra succé med den kvinnliga huvudrollen i Lost in Translation. Hon har fått priset Hollywood Reporter Young Star Award. 2012 porträtterade Johansson skådespelaren Janet Leigh i filmen Hitchcock som kretsar kring filmregissören Alfred Hitchcocks arbete med filmen Psycho.

År 2004 blev hon parfymmodell för Calvin Klein, och 2006 medverkade hon i Bob Dylans musikvideo When The Deal Goes Down när Dylan släppte sitt album Modern Times.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
AntonKane
Ju mer jag ser där hon medverka - ju mer inser jag hur genial hon är.
vinterblod
Inte min kopp te och pratar man om henne då är det oftast inte hennes talanger för att skådespel utan enbart att hon är så snygg, vacker och sexig. Eftersom att jag inte håller med så kan jag bortse från hennes utseende och faktiskt se att hon är en halvdan skådespelerska. Duktig, men inte mer än så.
Nordström
Bra skådis, hon verkar kunna spela många olika roller.
Visa fler (13)