Jason Schwartzman

Skådespelare, Manusförfattare 26 juni 1980 Los Angeles, California, USA

Biografi

Jason Francesco Schwartzman är en amerikansk musiker, manusförfattare och skådespelare, född 26 juni 1980 i Los Angeles.

Schwartzman är medlem i en stor filmfamilj. Han är son till skådespelaren Talia Shire och filmproducenten Jack Schwartzman samt systerson till regissören Francis Ford Coppola och kusin till skådespelarna Nicolas Cage, Sofia Coppola och Roman Coppola. Han är bror till skådespelaren och musikern Robert Carmine och halvbror till filmfotografen John Schwartzman. Jason Schartzman är gift sedan 2009 och har två döttrar, födda 2011och 2014.

Innan han påbörjade skådespelarkarriären var han trummis i rockbandet Phantom Planet. Han har dock fortsatt att komponera musik för några filmer.

Schwartzman är kanske mest känd för sin roll som Max Fischer i Wes Andersons film Rushmore samt som Jack i The Darjeeling Limited. Han spelar även huvudrollen som Jonathan Ames i den HBO-producerade TV-serien Bored to Death. I samband med filmen The Darjeeling Limited debuterade Schwartzman som manusförfattare.

Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler