Håkan Hellström

Skådespelare 02 april 1974 Västra Frölunda, Göteborg, Sverige

Biografi

Håkan Hellström är en svensk popartist, född 2 April 1974 i Västra Frölunda, Göteborg, Sverige.

Han är en av 00 - 10 talets största svenska artister, men allt började med när hans tre år äldre brorsa Tomas introducerade för rockartister som Bruce Springsteen. Så under skoltiden bildade han och några vänner gruppen Broder Daniel. 

De lirade ihop i några år men 1995 hoppade Håkan av och började i en annan grupp, Honey is Cool. Tyvärr för gruppen så blev Håkan erbjuden att komma tillbaka till sin gamla grupp, bara några veckor innan de skulle bli signade. Men 1999 gjorde Håkan en demo på egen hand som han skickade in till sex olika skivbolag.

Tidigt 2000 signar han med skivjätten Virgin och släpper hans debutsolo singel, "Känn ingen sorg för mig Göteborg" som blir en massiv hit och albumet med samma namn som singeln blir även den en stor hit.

För att göra en lång historia kort, så är Håkan Hellström idag antagligen den största artisten och mest säljande som vi har. Han har till och med satt rekord på Ullevi, något som blev filmat och blev en hit på bio. Till och med hans första album har blivit till en långfilm, "Känn ingen sorg" (2013) och han har vunnit alla priser man kan vinna som artist. 

Kort sagt allt som Håkan rör vid blir till guld..
Av: PerH

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler