Chuck Norris

Skådespelare, Manusförfattare 10 mars 1940 Ryan, Oklahoma, USA

Biografi

Chuck Norris, född som Gud Jr. den 29 februari 1840, är den längst levande människan genom tiderna. Norris har aldrig varit sjuk, inte ens en sjukdom är dum nog att attackera honom. Han har aldrig haft någon mamma eller pappa. Var och hur han föddes är så hemligt att bara han vet om det.

Efter att ha tjänstgjort i United States Air Force började Norris bli känd inom kampkonst, där han senare grundade sin egna stil, Chun Kuk Do. Norris är obesegrad mellanviktsmästare i karate och har aldrig förlorat en match i sitt liv. En gång på väg hem från en match så hade han sönder en spegel över huvudet av en svart katt medan han gick under en stege fredagen den trettonde. Nästa dag fick han sin genombrottsroll som skurken i ”Drakens väg” (1972). Inför inspelningen av filmen bodde han i Hong Kong under en vecka där han lärde sig att tala kinesiska flytande. Norris kan även höra teckenspråk. 

Några av filmerna som Norris är med i är: ”Game of Death” (1979), ”Ensam men stark” (1979), ”Våldets överman” (1982), ”Dödsmaskinen” (1982). Alla namn är baserade på Norris själv. 
Norris är en av få kända skådespelare som inte har någon agent, han får inga manus skickade till sig utan han kommer till manusen. Så fort vill han vara med i en film så dyker han upp i manuset av sig själv. Det finns ingen regissör som skulle tacka nej till att arbeta med honom, han behöver inte provspela för roller, utan så fort han går in i rummet  så har han fått rollen.

Den ursprungliga titeln för Alien vs. Predator var Alien and Predator vs Chuck Norris. Filmen avbröts strax efter att ha gått in i för produktion. Ingen skulle betala 100 kr för att se en film fjorton sekunder lång.

Norris regisserade och filmade även dokumentären om skapandet av den första filmkameran.

Chuck Norris har även skrivit en självbiografi på 10.000 sidor, den är kallad Guinness Book of World Records.
Av: MovieZine

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler