Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 juli 2013 | 15:01

Zombiefebern har drabbat Sverige

62.000 har redan sett Brad Pitt slåss mot de odöda i "World War Z".

I helgen var det dags för svenskarna att uppleva världens dyraste zombiekrig genom tiderna. Med Brad Pitt i huvudrollen ser det också ut att bli en av de mest framgångsrika. 56 383 såg "World War Z" i helgen, och totalt med torsdagens smygvisningar är filmen uppe i en publiksiffra på 61 844.

Förra veckans etta "Dumma mej 2" rasar ner till plats 2, följd av "The Lone Ranger" och "Man of Steel". På femte plats ser vi en annan nykomling, kuppfilmen "Now You See Me". Dramakomedin "The Way Way Back" hittade in på plats 9.

Se hela biotoppen här...

På amerikanska box office stod kampen mellan komedin "Grown Ups 2" och science fiction-filmen "Pacific Rim". Många var rädda att Adam Sandlers charm skulle krossa Guillermo del Toros visuella stil, och med all rätt. "Grown Ups 2" öppnade på andra plats med 42 miljoner dollar i kassan, "Pacific Rim" intog bronspallen med 38 miljoner dollar.

Trots att filmen är del Toros hittills största biopremiär i USA, ses det som det en svag start och han får kämpa hårt även internationellt för att gå med vinst. "Pacific Rim" kostade 190 miljoner dollar att spela in, vissa kallar den redan för en flopp men vi skulle inte gå så långt riktigt än.

Ohotad etta i USA är fortfarande den animerade "Dumma mej 2", totalt är filmen nu på väg att dra in 500 miljoner dollar världen över.

| 15 juli 2013 15:01 |