Film

Skribent

MovieZine

2 mars 2016 | 19:45

Zoe Saldana är "inte tillräckligt svart" för Nina Simone

En ny vecka, en ny hudfärgsrelaterad kontrovers träffar Hollywood.
Kort efter den helvita Oscarsgalan (där värden Chris Rock passade på att pika filmvärlden för bristen på mångfald) stormar Twitter på nytt, den här gången på grund av Zoe Saldana. 

Idag släpptes affischen och första trailern till ”Nina”, en film som redan har uppmärksammats för sin casting av Zoe Saldana som Nina Simone. ”Star Trek”-stjärnan Saldana, med dominikanska och puertoricanska rötter, ansågs ”för vit” för att spela souldrottningen när hon fick rollen. Nu blossar kritiken upp på nytt:Zoe Saldana besvarade kritiken i en intervju redan för två år sen:

- Det som ger mig fokus, och hindrar mig från att bli stressad eller sårad av kommentarerna, är att jag gör det för mina systrar. Jag gör det för mina bröder. Jag bryr mig inte om folk som säger att jag inte är si eller så. Jag vet vem jag är och vad Nina Simone betytt för mig. 

Jazzsångerskan och medborgarrättsaktivisten Nina Simone är även huvudperson i den nyligen Oscarsnominerade dokumentären ”What Happened, Miss Simone”. 

Biografin ”Nina” med Zoe Saldana, David Oyelowo och Mike Epps i huvudrollerna får amerikansk biopremiär 22 april. Se trailern:


| 2 mars 2016 19:45 |