Klipp

Skribent

Jonatan Blomberg

25 september 2022 | 22:25

Zlatan spelar Antivirus i långfilmsdebuten "Astérix & Obélix: The Middle Kingdom"

Enligt Guillaume Canet, som både regisserar och spelar huvudrollen i filmen, kommer Zlatans roll att vara allt annat än liten: "Han kommer att vara Ceasars favoritcenturion".
Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic har kallats många saker genom åren, men i hans första större roll som skådespelare så är det under namnet Caius Antivirus vi kommer att få lära känna honom. Nästa år släpps nämligen nästa film baserad på René Goscinnys och Albert Uderzos alltid lika populära skapelse Astérix.
 
I den kommande filmen "Astérix & Obélix: The Middle Kingdom" så kommer vi att få se Guillaume Canet och Gilles Lellouche i titelrollerna som Astérix och Obélix, vid sidan om skådespelare som Marion Cotillard, Vincent Cassel, Mélanie Thierry... och Zlatan. 
 
I en första trailer får vi se Zlatan jonglera upp en hjälm med fötterna, som han sedan använder till att krossa en av sina motståndare... han verkar med andra ord helt hemma på planen! Eller, i filmen menar jag. Regissören Canet har tidigare förklarat varför han vände sig till just Zlatan för rollen som Ceasars favoritcenturion:
 
– Vi letade efter någon med personlighet och arrogans. Jag lyckades komma i kontakt med honom och idén roade honom. Dessutom håller han på med taekwondo, berättade Canet för Journal de Dimanche.
 
 
Och med tanke på hur många skådespelare vi har hämtat från WWE genom åren så är det väl inte mer än på tiden att vi börjar plocka in lite folk från fotbollsplanerna också. Det brukar ju trots allt klagas över hur mycket "filmande" som sker inom fotbollen, så övergången går förhoppningsvis galant nu.
 

Läs också: Här kan du streama "Jag är Zlatan"

 
Vad tror ni, kommer Zlatan att ha en given karriär som skådespelare när det blir dags att lägga fotbollskorna på hyllan en gång för alla vartefter? Kommentera gärna nedan!
| 25 september 2022 22:25 |