Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 juli 2015 | 12:00

Zemeckis vägrar ”Tillbaka till framtiden”-remake

”Över min döda kropp!”
I ett Hollywood besatt av nyinspelningar och reboots där ingen klassiker verkar gå säker, kan vi iallafall trösta oss med en sak. ”Tillbaka till framtiden”-trilogin kommer inte att återupplivas så länge Robert Zemeckis lever.

- Herregud, nej. Det kan inte hända under min eller Bobs livstid, säger regissören till Daily Telegraph.

Bob är såklart Bob Gale, manusförfattaren som skrev trilogin tillsammans med Zemeckis. Den första ”Tillbaka till framtiden” firar 30 år i år, medan ”Tillbaka till framtiden del II” uppmärksammas för att ha skickat Doc och Marty McFly till år 2015.

Men nåde den som föreslår en remake.

- Det vore vansinne. Speciellt då det är en bra film. Det vore som en remake på ”Citizen Kane”, galenskap. Varför skulle någon göra det?

- När jag är död kommer de säkert att försöka, om det inte finns något sätt för våra familjer att stoppa dem, säger Zemeckis.

”Tillbaka till framtiden”-fans har däremot något helt annat att se fram emot. I höst kommer dokumentären ”Back in Time” som tar oss tillbaka i tiden och bakom kulisserna på klassikerna som definierade 80-talet… och 50-talet, och 1880-talet, och på sitt egna vis också år 2015.
| 1 juli 2015 12:00 |