Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 oktober 2020 | 16:30

Trailerpremiär: Zemeckis remake på ”Häxor” går till streaming

Familjefilmen ”Roald Dahl’s The Witches” med Anne Hathaway släpps på HBO Max i slutet av månaden.
Ännu en biofilm har råkat ut för 2020-förbannelsen, och här hjälper nog inga trollformler i världen för att få upp den på stor duk. Robert Zemeckis familjefilm ”Roald Dahl’s The Witches” skulle ursprungligen ha fått biopremiär nu i oktober, men istället förpassas häxorna raka vägen till streaming.

THR skriver att filmen med Anne Hathaway och Octavia Spencer släpps på amerikanska HBO Max den 22 oktober. Oklart vad som gäller för den svenska publiken, men hittills har originalfilmerna ”An American Pickle” och ”Unpregnant” hamnat på HBO Nordic. Vi avvaktar besked, men under tiden - kolla in den färska trailern!
 
 
”The Witches” är en nyinspelning av ”Häxor” från 1990, där bland andra Anjelica Huston och Mai Zetterling trollade liv i Roald Dahls klassiska barnbok. I övriga roller ser vi Chris Rock och Stanley Tucci, bland andra. Zemeckis har skrivit manus tillsammans med Guillermo del Toro. 
 
Detta är för övrigt inte de enda häxorna som fått en makeover lagom till Halloween. Den 23 oktober släpps "The Craft: Legacy" (en remake på kultfilmen "Den onda cirkeln") på streaming i USA.
| 2 oktober 2020 16:30 |