FILM

Skribent

Jakob Åsell

27 juli 2020 | 11:55

”Zack Snyder’s Justice League” innehåller inga av Joss Whedons bilder

Regissörens version av "Justice League" kommer att vara över tre timmar lång och helt fri från Joss Whedons bilder.
Under helgen delade regissören Zack Snyder med sig av sina tankar kring den efterlängtade releasen av "The Snyder Cut", hans närmast mytomspunna version av superhjätefilmen "Justice League" (2017), som togs ifrån honom i efterproduktionen.  
 
Under en webb-panel i samband med Justice Con visades ett kort, ofärdigt klipp och Snyder berättade om detaljer kring arbetet med filmen. Regissören avslöjade att han för stunden arbetar med att återställa bildformatet till det IMAX-format som hans klippning var tilltänkt att ha. Snyder kunde inte säga bestämt om den nya versionen av "Justice League" kommer att delas upp till en miniserie eller visas som film, men lät meddela att speltiden kommer att bli lång – över 214 minuter (!).
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Snyder ville även klargöra att han fortfarande inte har sett den officiella bioversionen av "Justice League" som färdigställdes av Joss Whedon genom en kombination av omklippningar av Snyders material och nyinspelade scener. Han har heller inga planer på att göra det i framtiden, och försäkrade fansen att inga av Joss Whedons nyinspelade scener kommer att vara en del av "The Snyder Cut".
 
– Jag hade satt eld på filmen, jag hade förstört den, innan jag hade använt en enda bildruta som jag inte själv har filmat, underströk Snyder.
 
Under panelen berättade filmskaparen om hur han hamnat i konflikt med studiobossarna kring hans ambition att se Superman återvända i en svart kostym, precis som i serietidningen "The Return of Superman" (1993). Filmstudion var, enligt Snyder, oroliga att den svarta kostymen skulle vara "för läskig" medan Snyder själv ville visa stålmannens hela spektrum, inte bara den polerade helylleversionen. Innan Snyder rundade av för dagen  bjöds tittarna på ett ofärdigt 20-sekunders klipp där Superman (Henry Cavill) möter Alfred (Jeremy Irons) för första gången. Den första officiella teasern för filmen, samt titeln, som kanske blir "Zack Snyder’s Justice League", kommer att avslöjas under eventet DC Fandome i augusti.
 
 

Läs även: Den bästa Batman-filmen genom tiderna fyller 15 år

| 27 juli 2020 11:55 |