Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

29 mars 2020 | 21:05

Zack Snyder planerade fem ”Justice League”-filmer

Det fanns tankar på en övergripande story som skulle sträcka sig över fem filmer med Batman och Superman i fokus.
Zack Snyder har bekräftat att han hade planer på fem ”Justice League”-filmer. Filmskaparen avslöjade det för sina fans under ett online-event tidigare idag, berättar Cosmic Book News.
 
Hans ursprungliga idé var att fokusera på Batman (Ben Affleck) och Superman (Henry Cavill), och låta handlingen utvecklas i långsammare takt - via två uppföljare till "Justice League".

Men DC hade andra planer, och var desperata för att komma ikapp Marvel som skapat ett eget, framgångsrikt filmuniversum. Kanske är det en av anledningarna till att Snyder aldrig fick fullfölja sin idé.
 
Han hann som bekant regissera tre DC-filmer: ”Man of Steel” (2013) som följdes av ”Batman v Superman: Dawn of Justice” (2016) och ”Justice League” (2017). Den sistnämnda blev långt ifrån den ekonomiska succé man hade hoppats på. Dessvärre blev Snyder tvungen att hoppa av mitt under arbetet med filmen, och Joss Whedon tog över och färdigställde den.
 
Numera satsar DC på fristående filmer, vilket verkar fungera bättre för dem. Vi har sett en enorm bredd i titlar som "Joker" och "Aquaman". På gång är bland annat ”The Batman” med ny regissör (Matt Reeves) och ny skådis (Robert Pattinson) i rollen.
 
Däremot finns det fortfarande hopp om att Henry Cavill kan återvända på bioduken som Stålmannen.
 
Hade du velat se fler "Justice League"-filmer? Kommentera nedan.