Film

Skribent

Josefine Krischausky

22 juli 2021 | 11:05

Zack Snyder arbetar på en uppföljare till "Army of the Dead"

Produktionen blir en del av ett nytt kontrakt med Netflix, som låter regissören göra exklusiva projekt för streamingtjänsten i två år.
Netflix avslöjade nyligen att Zack Snyders zombierulle "Army of the Dead" har kommit att bli en av deras mest populära titlar, och en hel franchise kring filmen är redan under utveckling. Prequeln "Army of Thieves" är redan inspelad, samtidigt som en animerad prequelserie också är på gång.
 
Nu meddelas det även att Snyder själv kommer att regissera en direkt uppföljare till "Army of the Dead". Några detaljer är ännu inte avslöjade, men The Hollywood Reporter skriver att regissören för tillfället arbetar på fortsättningen tillsammans med Shay Hatten, en av manusförfattarna bakom den första filmen. 
 
Uppföljaren är en del av ett nytt avtal mellan Netflix och Snyders produktionsbolag The Stone Quarry Productions, som under två år kommer låta regissören skapa exklusivt innehåll för streamingtjänsten. Under denna tid lär vi kunna förvänta oss en hel del ambitiösa produktioner, från flera storslagna, fiktiva universum.
 
- Mitt mål och hopp är att komma med så mycket kvalitativt innehåll som jag kan, och att göra det på en gigantisk skala. Stora projekt och stora filmer, kommenterar Snyder.
 
Ingår i kontraktet gör även den kommande sci-fi-filmen "Rebel Moon", även den med en hel franchise i åtanke. Rymdäventyret är planerat att spelas in i början av 2022, och därefter förväntas arbetet med "Army of the Dead"-uppföljaren komma igång ordentligt.
| 22 juli 2021 11:05 |