Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 maj 2021 | 12:00

Nya detaljer om "Army of the Dead"-prequeln

Tyske kassaskåpsexperten Dieter får en egen film - möjligen zombiefri.
När Zack Snyders "Army of the Dead" släpps på Netflix nästa vecka får publiken världen över ta del av en fartfylld och underhållande zombierulle - en blodig "Ocean's 11", enligt MovieZines recensent Charlotte Brange.

Streamingtjänsten verkar relativt säkra på en succé för de har redan beställt (och spelat in!) en prequelfilm. Nu kommer nya detaljer via JoBlo.
 
 
Prequeln går under titeln "Army of Thieves", och verkar luta mer åt genren heistfilm än zombieskräck. Handlingen följer Dieter, en tyske kassaskåpsexpert, som "anlitas av en mystisk kvinna för att bryta sig in i omöjliga kassaskåp runt om i Europa". Det är högst oklart om kuppen involverar några fler slagsmål med de odöda.

Matthias Schweighöfer ("Kursk", Resistance") återvänder i samma roll han spelar i "Army of The Dead", och det är också han som regisserar. Filmen är en tysk-amerikansk samproduktion som släpps på Netflix senare i år.
 
 
"Army of the Dead" (streamingpremiär fredagen 21 maj) följer ett gäng legosoldater som rekryteras för ett farligt men lukrativt uppdrag. De ska ta sig in i ett zombieinfekterat Las Vegas, en karantänzon full av levande döda men också glömda skatter. Planen är att stjäla 50 miljoner dollar och ta sig ut levande innan regeringen jämnar stan med marken. 
| 13 maj 2021 12:00 |