Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

15 juli 2023 | 17:00

Lösningen om du inte gillar nya komediserien: "Håll käften om det!"

MovieZine snackar med "Silicon Valley"-stjärnan och komikern Zach Woods om huvudrollen i den nya säsongen av "The Afterparty" och vilken svensk som fick honom att bryta ihop av skratt i "Avenue 5".
Den andra säsongen av "The Afterparty" har precis börjat släppa sina nya avsnitt, vilket innebär att vi har ett nytt mord att lösa tillsammans. Serien är en slags modern version av "Morden i Midsomer" och "Poirot", där vi tittare får följa de mordmisstänkta ur deras egna perspektiv - där varje avsnitt även tar sig an en helt ny genre som matchar med karaktären i fokus. 
 
I samband med premiären fick MovieZine chansen att snacka lite med den här säsongens mordoffer Edgar, som spelas av den alltid lika roliga komikern Zach Woods ("Silicon Valley", "Avenue 5"). Under vårt samtal hinner han både hota alla som möjligtvis inte gillar serien, spoila vad som mördade honom och berätta att den svenska skådespelaren Adam Pålsson är sjukt rolig.
 
Det är lite svårt att veta vad man bör lita på dock. Men vi inleder åtminstone det hela med geniun chock och förtvivlan kring hur det står till med solens beteende här uppe i Sverige:
 
 
Zach Woods under intervjun med MovieZine: "Om ni inte gillar serien så kan ni hålla käft!".
 
- Hej, sitter du i Stockholm? 
 
Nej, jag befinner mig lite söder om Stockholm. Men bra gissning, har du varit där någon gång?
 
- Nej, men en av mina kompisar kom nyligen tillbaka från en resa till Stockholm och berättade för mig att det var ljust ute till typ midnatt. Och att det blev ljust igen vid klockan tre på morgonen, vilket lät som rena galenskaper. Drivs ni inte alla till vansinne? 
 
Det är faktiskt sant. Längst upp i Sverige går solen faktiskt inte ned alls under vissa perioder på sommaren och på motsatt del av året så går den aldrig upp istället. 
 
- Det låter helt bananas om du frågar mig, som ett recept på en känslomässig katastrof. 
 
Exakt så. Jag har fått förhandstitta på alla avsnitt fram till finalen av den andra säsongen av "The Afterparty". Så jag vet inte exakt vem som dödade dig, men jag vet att du dör om och om igen. Så hur var det att kliva in i rollen och få spela olika versioner av den i varje avsnitt?
 
- För det första så ska jag berätta för dig vad som dödade mig, jag vill inte att du ska behöva gå och undra över det på det här sättet. Det var strålningen från mobilmasterna som dödade Edgar faktiskt. Det är lite antiklimaktiskt och konstigt, särskilt med tanke på att det här är en serie som kommer från Apple. Det är konstig taktik från deras håll, men det är som det är. 
 
Det var 5G som dödade dig alltså.
 
- Precis! Men vänta lite här nu, vad var det din fråga var egentligen? 
 
Elizabeth Perkins, Ken Jeong, Zach Woods, Poppy Liu och Paul Walter Hauser i den andra säsongen av "The Afterparty". 
 
Hur det var att få spela olika versioner av dig själv i varje avsnitt?
 
- Kul! Det är kul att få återuppfinna din karaktär på det sättet och spela olika nyanser av honom. Snarare än att bara komma in och spela upp samma gamla visa om och om igen. Nu är det mer som att varje avsnitt skalar bort ett lager i taget och man får vara en ny version varje gång, så det gillade jag. 
 
- Det är lite som när man gick i sjuan och testade olika frisyrer... "jag kanske är Vanilla Ice-typen ändå?", "nahepp, kanske hockeyfrilla istället?" och så fortsätter du så fram tills att du förlorar oskulden.
 
Poppy Liu och Zach Woods i det Jane Austen-inspirerade avsnittet under den andra säsongen av "The Afterparty". 
 
Så det var den här frisyren du hade när du förlorade oskulden alltså?
 
- Ja, eller förresten jag förlorade inte oskulden när jag gick i sjuan. Herregud, hur vågar du ens antyda något sådant?
 
Jag vet inte, vi är lite konstiga här i Sverige eftersom solen aldrig går ned! Jag måste också passa på att nämna att jag verkligen gillat dina roller i både "Silicon Valley" och "Avenue 5". Särskilt under den andra säsongen av "Avenue 5", så det var tråkigt att den serien lades ned. 
 
- Tack, jag håller verkligen med!
 
Du gjorde den serien med Adam Pålsson, som också är från Sverige och med andra ord lite konstig. Något hans karaktär verkligen visade prov på i serien...
 
- Haha, han är så rolig. Herregud, han hade nästan ihjäl mig. Han var utan tvekan den som fick mig att bryta ihop av skratt oftast under den inspelningen. Och det var verkligen en väldigt toppad cast med många roliga skådespelare, så det säger mycket. Han är skitkul. 
 
Poppy Liu och Zach Woods i det noir-inspirerade avsnittet under den andra säsongen av "The Afterparty". 
 
I "The Afterparty" så fick du även jobba med ett litet husdjur på axeln, Roxana. Jag hoppas att det inte var allt för krävande för dig? 
 
- Det var faktiskt ett av mina krav när jag skrev på för serien där jag sade att man var tvungen att skriva in min husdjurs-ödla. För vi klarar inte av att vara separerade längre än en kort zoom-intervju. Och skaparna sade att de inte alls ville göra det, eftersom det inte fanns någon logik i det. Men då sade jag att jag tänkte hoppa av projektet om jag inte fick som jag ville - och då gav man slutligen med sig.
 
- I alla andra projekt som jag varit med i så har hon suttit på min axel. Men man har tagit bort henne efteråt med hjälp av en greenscreen, vilket är enkelt på grund av hennes naturliga gröna nyans. 
 
Då förstår jag vad det är för timer som tickar ned under vår intervju här nu, det är återföreningen med Roxana som hägrar. 
 
- Precis, exakt så!
 
Då önskar jag dig och Roxana en fantastisk återförening och hoppas att tittarna kommer att gilla den nya "The Afterparty"-säsongen lika mycket som jag gör. 
 
- Det hoppas jag verkligen. Men om man inte gör det, så får man helt enkelt hålla sin käft stängd om det. Vem du än är som tittar, läser eller lyssnar på det här: "Om du inte gillar det, så får du inte berätta det för en endaste jävla liten själ!" [säger han medan han pekar hotfullt rakt in i kameran]. Tack för snacket, haha!
 
Här nedan kan du se hela vårt snack med Zach Woods: 
 
 
De två första avsnitten ur den andra säsongen av "The Afterparty" finns nu hos Apple TV+. Den andra säsongen kommer att bestå av totalt tio nya avsnitt. 
 
 
Kommer du att ge den nya säsongen av "The Afterparty" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 15 juli 2023 17:00 |