Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 mars 2018 | 19:00

Zach Braff är tillbaka med nya svensk-inspirerade serien "Alex, Inc."

Kan Zach Braff möjligtvis vara en av Alex & Sigges internationella podcastlyssnare?
"Alex, Inc." är måhända inte en svenskinspirerad tv-serie på riktigt, även om några paralleller med verkligheten här i Sverige ändå med enkelhet går att dra.
 
Serien handlar om Alex Schuman (Zach Braff) som säger upp sig från sitt radiojobb, för att starta en (förhoppningsvis) framgångsrik podcast om sitt eget liv. Många av oss svenskar följer redan en viss Alex Schulman (med bokstaven "L" i efternamnet), författaren som är ena halvan av den mest framgångsrika svenska podcasten "Alex & Sigge".
 
 
Den nya tv-serien från ABC har däremot inget med vår Alex att göra. Ärligt talat är det egentligen en helt vanlig komediserie som följer "konstens" alla regler - kanske lite för mycket. Förutsägbar och inte ens överdrivet rolig under inledningen, men det är visserligen inte helt ovanligt precis i början av en ny tv-serie.
 
Ändå drog jag mig igenom de båda avsnitten jag fick förhandstitta på i ett härligt svep. Jag insåg ganska snabbt att jag saknat att lyssna på Zach Braffs monologer, de som gjorde "Scrubs" första åtta säsonger till lite av en kultserie för många. En serie som för övrigt helt dog efter att Braff lämnade.
 
Okej, Braff är kanske inte en av vår tids bästa skådespelare heller... men han är så fruktansvärt behaglig att lyssna på. Ett faktum som trots allt tas väl om hand i en serie helt dedikerad till att låta Braffs karaktär komma till olika insikter, för att sedan göra monolog av dem i sin podcast. 
 
 
Även om själva serien som en helhet inte står ut i mängden av komediserier, tycker jag ändå att Braff lyfter den såpass mycket att den är värd en chans. Det första avsnittet släpps på Viaplay ikväll, kommande avsnitt läggs ut dagen efter att de visats i USA.
 
Har du saknat Braff tillräckligt mycket för att ge "Alex, Inc." en chans? Kommentera gärna nedan!
| 29 mars 2018 19:00 |