Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 december 2017 | 09:20

X-Men, Fantastic Four och Deadpool blir en del av MCU

Disney bekräftar: Uppköpet av 20th Century Fox öppnar upp för fler superhjältar i Marvel Cinematic Universe.
Walt Disneys miljardaffär med Fox har väckt både farhågor, frågetecken och funderingar. Men en sak är given: MCU kommer definitivt bli bredare och rikare.

Disney-chefen Bob Iger bekräftar nu att Marvel-hjältarna, som Fox innehar rättigheter till, kommer att få kliva in i Marvels filmiska universum som styrs av Disney. Det kan innebära att nya filmer med X-Men, Fantastic Four och Deadpool får utspela sig i samma värld som Avengers och Guardians of the Galaxy.

- Vi har möjligheten att expandera ikoniska filmserier för nya generationer av fans, så som vi har gjort med Marvel och Star Wars… Vi ser också fram emot att bredda Marvel Cinematic Universe med X-Men, Fantastic Four och Deadpool, sade Iger till Deadline inatt.

Fansen har länge hoppats på en möjlighet till crossovers mellan till exempel X-Men och Avengers, och det är nog också bara en tidsfråga innan ”Fantastic Four” får ännu en reboot.
 
"Deadpool" förblir barnförbjuden
 
Många är samtidigt oroliga för att varenda franchise ska bli ett barnvänligt äventyr under Disneys inflytande. Men förhoppningsvis inser studion att barnförbjudna filmer som ”Logan” och ”Deadpool” både behövs, efterfrågas och tjänar gott om pengar trots (eller tack vare) sin R-Rated-stämpel.
 
- Vi tror att det finns en möjlighet för barnförbjudna Marvel-filmer som ”Deadpool”. Så länge publiken vet vad de kan vänta sig, tror jag att det ska gå fint, har Bob Iger sagt till Hollywood Reporter.
 
 

Läs också: Disney/Fox-affären genererar många frågetecken

 
Vad hoppas ni att Disney/Fox-affären ska innebära för kommande superhjältefilmer? Kommentera nedan.
| 15 december 2017 09:20 |