Film

Skribent

Alexander Dunerfors

10 maj 2016 | 12:00

”X-Men: Apocalypse” hyllas och sågas

De första recensionerna är all over the place.
Är ”X-Men: Apocalypse” det tråkigaste sedan ”Batman v Superman”? Eller fullfjädrad fan-service? Lite av varje, enligt kritikerna som sett Bryan Singers nya bidrag till X-Men-serien. Den sjätte (eller nionde, om man vill) filmen har mycket att erbjuda sin publik - för mycket, tycker en del skribenter.

Här på MovieZine har vi den första svenska recensionen, där undertecknad delar ut en 4 i betyg:

”Ett riktigt snyggt och episkt äventyr gjort för en enorm bioduk. X-Men-franchisen förnyar sig själv och finslipar formulan för popcornunderhållning för varje film.”

DigitalSpy är lika generösa med 4 stjärnor:

”Från första början ser filmen vacker ut. Någon har haft kul när de har designat filmen och gett den en John Hughes-känsla (vilket aldrig är dåligt). Det är stökigt men charmigt.”

Comicbook.com kallar filmen för ”snabb, rolig och fylld med fan-service”:

”Filmen är kul. Bryan Singer har växt under sina två decennier med mutanterna. Humorn lyser igenom och man älskar de här karaktärerna, så att de emotionella smällarna träffar lika hårt som superhjälte-smällarna. Och actionscenerna är otroliga. Små interna skämt borde göra X-fans riktigt glada.”Total Film landar på betyget 3/5 och skriver:

”Det är storslagen action med en mutant-fight i finalen som överträffar de tidigare filmerna. Det händer så mycket att det blir utmattande ibland. Filmen välkomnar inte direkt nykomlingar.”

Sen finns de som plockar fram stora sågen. Empire nöjde sig med 2 stjärnor av 5:

”Jämfört med energiska och vågade ”Days of Future Past” är det här dystert (…) Ju mer filmen refererar tillbaka till de tidigare delarna, desto mer önskar man att man tittade på dem istället.”

The Telegraph jämför med biodukarnas senaste stora spektakel:

”Inte så mycket bättre än ”Batman v Superman”, betydligt mindre underhållande än nya ”Captain America”. Filmen verkar inte heller bry sig om att massor med människor dör, på samma sätt som serien en gång gjorde.”

Slutligen kallar Collider filmen för en besvikelse:

”Det börjar så starkt men förvandlas till total nonsens.”

Skapa dig en egen uppfattning när "X-Men: Apocalypse" får biopremiär den 18 maj.
| 10 maj 2016 12:00 |