Film

Skribent

Alexander Svensson

27 maj 2024 | 12:30

Woody Allens senaste kommer äntligen till Sverige - sägs vara hans bästa på tio år

"Coup de chance" hyllades i Venedig - nu har den fått svenskt premiärdatum, och en ny titel.
Woody Allen har en ny film redo för Sverige! Det rör sig om “Coup de chance”, en franskspråkig romantisk komedithriller. Filmen släpptes (och hyllades) på filmfestivalen i Venedig redan förra året, och nu har den äntligen bokat in en svensk premiär, och dessutom fått en svensk titel.
 
Här i Sverige kommer den heta “Slumpen avgör” och får premiär den 23 augusti. Det är Edge Entertainment som köpt in filmen och står för distribution.
 
 
“Slumpen avgör” handlar om Fanny, en lyckligt gift ung kvinna som en dag springer på en gammal crush från skolan ute på stan. Fanny blir besatt av tanken på hur saker kunde ha sett ut, och långsamt börjar hennes liv falla samman. I rollerna ser vi en rad fransmän, bland andra Lou de Laâge, Valérie Lemercier och Niels Schneider.
 
Efter premiären i Venedig hyllades “Slumpen avgör” av en enad kritikerkår. Variety kallade den exempelvis för Allens bästa film på åtminstone tio år. Alla fans av Allen har därmed något att se fram emot här.
 
 
Woody Allens karriär har haft det kämpigare på senaste tiden. Iochmed MeToo seglade gamla anklagelser om sexuella övergrepp mot barn upp mot honom, något som Allen förklarar sig vara oskyldig till. Som resultat har han haft svårare att hitta skådespelare som är villiga att jobba med honom. Men trots det, och det faktum att han i år fyller hela 89 år så har han envist fortsatt att göra film.
 
| 27 maj 2024 12:30 |