Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 juni 2022 | 09:00

Woody Allen överväger att sluta regissera film

"Det känns inte lika spännande längre", säger den kontroversielle filmskaparen.
En gång i tiden var han en av filmvärldens mest hyllade auteurer, känd för sina lättsamma New York-komedier och neurotiska karaktärer. På senare år har namnet Woody Allen snarare förknippats med anklagelser om sexuella närmanden mot hans minderåriga dotter, vilket bland annat utforskades i en HBO-dokumentär häromåret.
 
Allen har aldrig dömts, inte i rätten iallafall - men definitivt av allmänheten. Han förlorade ett lovande kontrakt med Amazon Studios och har numera svårt att locka finansiärer och skådespelare till sina filmprojekt.
 
Och kanske är det läge att lägga karriären på hyllan? I en ny intervju (med Alec Baldwin, av alla personer) delar Allen med sig av sina tankar kring framtiden - men skyller på att han tröttnat på film.
 
- Jag gör troligen minst en film till. Men det känns inte lika spännande längre. Förr när jag gjorde film så visades de på bio över hela landet. Nuförtiden får man kanske visas på bio i ett par veckor, sen går den till streaming... Det är inte samma sak längre, säger regissören.
 
86-årige Woody Allens senaste film är romantiska komedin "Rifkin's Festival" från 2020 - en film som ännu inte har släppts i Sverige. Variety skriver att han ska spela in sin nästa film i Paris i år, och det kan bli hans sista:
 
- Jag vet inte längre hur jag känner inför att göra film. Jag spelar in en till och får se hur det känns, berättar Allen.
| 29 juni 2022 09:00 |