Serie

Skribent

Alexander Kardelo

22 februari 2021 | 08:40

Woody Allen slår tillbaka mot HBO-dokumentären

"De hade inget intresse av att höra sanningen."
Filmregissören Woody Allen och hans fru Soon-Yi Previn förnekar anklagelserna som riktas mot honom i den HBO-aktuella ”Allen v. Farrow”.

Den omtalade dokumentärserien på fyra avsnitt låter Allens dotter Dylan Farrow berätta sin historia om de sexuella närmanden och övergrepp hon ska ha utsatts för i mycket ung ålder. Woody Allen själv har sedan början av 90-talet hävdat att historien är uppdiktat av hans ex, Mia Farrow.
 

Mia Farrow med dottern Dylan Farrow.
 
I ett uttalande, skickat till bland annat Variety via en talesperson, skriver Woody Allen att filmskaparna inte var intresserade av att höra "sanningen".

”Dokumentärskaparna hade inget intresse av sanningen. Istället spenderade de åratal med att i hemlighet samarbeta med Farrows för att sätta ihop den här attacken fylld med osanningar. Woody och Soon-Yi tillfrågades för knappt två månader sen och fick bara några dagar på sig för att svara. Självklart avstod de.”

”Som det har varit känt i årtionden är de här anklagelserna tveklöst falska. Flera instanser har undersökt dem vid den tiden och kommit fram till att, vad Dylan Farrow än har kommit att tro, absolut inga övergrepp har skett. Det är inte förvånande att kanalen som sänder detta är HBO - som har affärer ihop med Ronan Farrow. Ett uselt skandalprogram som lär få uppmärksamhet, men det förändrar inte fakta.”
 
Kirby Dick och Amy Ziering. 
 
Filmskaparna bakom ”Allen v. Farrow” är Amy Ziering och Kirby Dick, tidigare uppmärksammade för dokumentären "The Hunting Ground" om våldtäkter. De säger till Deadline att "Woody Allens historia redan finns där ute", och att de vill erbjuda tittarna tillgång till fakta och detaljer som tidigare framgångsrikt sopats under mattan.

- Alla har hört Woody Allens version. Vi har undersökt den noga och försökt bekräfta den. Nu presenterar vi en mängd fakta som allmänheten inte har hört förut. Jag ser det inte som att vi väljer sida. Vi förklarar vad som hänt och vi har vittnen, säger Ziering.

- Folk får titta och avgöra själva. Vi tycker att bevisen väger starkt till Dylans fördel. Det som slog oss var hur mycket bevis som inte hade kommit ut, hur mycket bevis som hade gömts undan (...) Det var en av anledningarna till att vi ville göra den här serien, tillägger Kirby Dick.
 
 
 
"Allen v. Farrow" har premiär idag på HBO Nordic. Ett nytt avsnitt släpps varje måndag.
| 22 februari 2021 08:40 |