Film

Skribent

Josefine Krischausky

3 september 2021 | 19:00

"Wonder Woman"-regissören riktar kritik mot streamingfilmer

Att inte kunna ge "Wonder Woman 1984" en exklusiv biopremiär kändes som en "hjärtskärande upplevelse", menar Patty Jenkins.
I spåren av pandemin har vi sett allt fler filmer gå direkt till streaming, och de mest efterlängtade storproduktionerna har inte varit något undantag. Patty Jenkins, regissören bakom filmerna om Wonder Woman, ser sig däremot inte som ett stort fan av utvecklingen. 
 
Under en panel på CinemaCon delar Jenkins med sig av sin syn på att vi ser allt mer film på våra streamingskärmar istället för på vita duken. "Wonder Woman 1984" blev den första filmen från Warner Bros att släppas parallellt på streaming och biografer, och slog stora tittarrekord på tjänsten HBO Max. Regissören väljer däremot att beskriva det hela som en "hjärtskärande upplevelse", även om beslutet må ha varit det mest rimliga i stunden.
 
- Jag är okej med att folk ser filmen på sin mobil den andra eller tredje gången, men jag gjorde den inte för den upplevelsen. Jag älskar bioupplevelsen, och jag förstår inte varför vi pratar om att kasta bort den för 700 streamingtjänster som det inte finns plats för på marknaden, säger Jenkins. 
 
Regissören passar även på att dela med sig av sin syn på de olika streamingtjänsternas originalfilmer, som produceras i allt högre utsträckning och fart.
 
- Alla de filmer som streamingtjänsterna släpper, ursäkta mig, men de ser ut som fejk-filmer i mina ögon. 
 
Jenkins menar däremot att hon har en positiv inställning till streamingtjänster när det kommer till tv-serier, och att vi i framtiden kan få se henne producera innehåll för inga mindre än Netflix. Men vad gäller kommande "Wonder Woman 3" lär det inte bli någon omedelbar streamingpremiär, iallafall om regissören själv får bestämma. 
| 3 september 2021 19:00 |