Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 december 2020 | 20:00

"Wonder Woman 3" är officiellt på gång

Warner Bros ger uppföljaren grönt ljus.
Warner Bros låter minst sagt nöjda med mottagandet för "Wonder Woman 1984", som under julhelgen gick upp på amerikanska biodukar och HBO Max. Idag blev det bekräftat och klart att Gal Gadots superhjälte återvänder för en tredje solofilm.
 
Enligt Variety ska studion påskynda produktionen av "Wonder Woman 3", som än en gång regisseras av Patty Jenkins.

- Vi är glada att meddela att vi fortsätter på historien med våra egna Wonder Women - Gal och Patty - som får avsluta den länge planerade trilogin på bio, säger Warner Bros-chefen Toby Emmerich till Variety.

"Wonder Woman 1984" är hittills den största filmen som släpps direkt till streaming med anledning av pandemin. Enligt The Wrap valde nästan hälften av alla amerikasnka HBO Max-prenumeranter att se filmen i jul. WarnerMedia hälsar att filmen "slog rekord och överträffade våra förväntningar under sina 24 första timmar", enligt vice-VD Andy Forssell.
 
På biograferna har den redan spelat in 85 miljoner dollar världen över från 42 länder. Ett hyfsat resultat, med tanke på coronatider.
 
 
Enligt regissören Patty Jenkins tidigare uttalanden är planen att låta "Wonder Woman 3" utspela sig i nutid. Frågan är bara om hon hinner regissera trean innan hon tar sig an "Star Wars: Roque Squadron" (med premiär julen 2023).
 
 
Svenska fans får vänta lite till på premiären av "Wonder Woman 1984", som preliminärt kommer upp på bio den 3 februari 2021.
| 27 december 2020 20:00 |