Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 januari 2020 | 22:00

Förproduktionen av "Willow"-serien hos Disney+ är officiellt igång

Ron Howards och George Lucas kultfilm "Willow" från 1988 får en uppföljare i form av en originalserie hos Disney+.
Vi rapporterade redan i våras om att Ron Howard och Jon Kasdan diskuterade möjligheterna av att göra en "Willow"-serie för Disney+. Såhär kommenterade Howard nyheten då:
 
- Vi har seriösa samtal med Jon Kasdan, en av manusförfattarna på ”Solo”, som tjatade på mig och Kathy Kennedy under hela inspelningen. Vi diskuterar just nu en tv-serie för Disney+. Och jag tror att det är rätt väg att gå. George (Lucas) pratade alltid om en möjlig tv-serie, och det kan bli fantastiskt och mer intimt, och byggt runt den karaktären och några av de andra. Jon Kasdan har en idé som kan bli riktigt, riktigt cool.
 
Nu har Kasdan officiellt bekräftat förproduktionen av serien via sitt twitterkonto.
 
 
Även om vi inte vet exakt vad Kasdan har för idé kring den nya "Willow"-serien, så ska det i alla fall redan vara känt att det inte rör sig om någon reboot utan en uppföljare till filmen med Warwick Davies tillbaka i huvudrollen som Willow. Det ska däremot fortfarande vara oklart huruvida Val Kilmer och Joanne Whalley, som spelade Madmartigan och Sorsha, kan tänka sig att återvända till sina roller.
 
Om du nu inte har hunnit se "Willow" ännu, så tänker jag inte försöka mig på att förklara filmen för dig... för charmen, och peppen som kommer komma av den, får du miljontals gånger bättre genom att titta på den här trailern från slutet av 80-talet.
 
 
Det är oklart hur långt fram i tiden en möjlig premiär kan tänkas vara, men under några intervjuer inför den senaste "Star Wars"-filmen ska Kathleen Kennedy ha bekräftat att Kasdan redan hunnit skriva färdigt manuset till pilotavsnittet. Med tanke på Netflix framgångar ifjol med att väcka "The Dark Crystal" till liv igen, så känns det faktiskt som att en påkostad tv-serie från Disney+ är något som kan låta en helt ny generation få lära känna "Willow" igen.
 

Läs också: 33 originalfilmer med premiär på Netflix under 2020

 
Blir du sugen på att se vad "Willow" har haft för sig sedan sist? Kommentera gärna nedan!
| 7 januari 2020 22:00 |