Film

Skribent

MovieZine

1 maj 2019 | 22:41

"Willow" kan bli tv-serie på Disney+

Ron Howard har planer på en uppföljare till fantasyfilmen från 1988.
Hur låter idén om en fortsättning på kultfilmen ”Willow”? Enligt regissören Ron Howard kan det bli verklighet. Han berättar i MTV:s podcast att diskussioner pågår med Disney+ om att utveckla en tv-serie för den nya streamingtjänsten:

- Vi har seriösa samtal med Jon Kasdan, en av manusförfattarna på ”Solo”, som tjatade på mig och Kathy Kennedy under hela inspelningen. Vi diskuterar just nu en tv-serie för Disney+. Och jag tror att det är rätt väg att gå. George (Lucas) pratade alltid om en möjlig tv-serie, och det kan bli fantastiskt och mer intimt, och byggt runt den karaktären och några av de andra. Jon Kasdan har en idé som kan bli riktigt, riktigt cool.
 
Tanken är att tv-serien ska utspela sig 30 år efter filmen, där Warwick Davis spelade huvudrollen som Willow. Skådespelaren kommer tillbaka som "en mer mogen Willow", säger Ron Howard.
 
 
Filmen från 1988 berättade om unge Willow Ufgood (Warvick Davis), som hittar ett övergivet spädbarn och kastas in i ett magiskt och farofyllt äventyr. I en gammal profetia förutspås att det heliga barnet ska störta den ondskefulla drottning Baymordas (Jean Marsh) rike. Med en enda svärdsman (Val Kilmer) vid sin sida, måste Willow övervinna de mörka krafter som hotar att krossa alla som står i drottningens väg.
| 1 maj 2019 22:41 |