Film

Skribent

MovieZine

4 januari 2020 | 19:30

33 originalfilmer med premiär på Netflix under 2020

Nytt av David Fincher, Zack Snyder, Ron Howard och Spike Lee. Vilken av filmerna blir nästa "The Irishman"?
Ett nytt år, ett gäng nya originalfilmer som väntar på sin Netflixpremiär.

Streamingjätten har offentliggjort "ett smakprov" (läs: en matig lista) på kommande filmtitlar som dyker upp i utbudet under 2020. Vi har fyllt på den listan med ytterligare några filmer som är under inspelning eller redan färdiga. Och vilket filmår det kommer att bli!

Det är bland annat dags för nya filmer med Chris Hemsworth, Mark Wahlberg, Nicole Kidman, Meryl Streep och Bill Skarsgård. Stora regissörer som Ron Howard, Zack Snyder, Liz Garbus och David Fincher står bakom kameran. Skräck, musikaler, actionthrillers och familjefilmer väntar på sin premiär.

Finns här några nya Oscarskandidater så som "Roma" och "The Irishman"? Antagligen. Vilken blir nästa tittarsuccé som "Bright" eller "Bird Box"? Det återstår bara att se.

Läs på om alla filmerna nedan, och kom ihåg att fler lär tillkomma. (De flesta premiärdatum är ännu inte offentliga.)
 
 
A Fall From Grace - 17 januari

En thriller av Tyler Perry. Crystal Fox spelar kvinnan som påbörjat en ny relation, men upptäcker att den är kantad av hemligheter och lögner. Och då blir hon våldsam.

Uncut Gems - 31 januari

"Uncut Gems" är inte den typiska Adam Sandler-komedin som vi sett många av på Netflix. Visst, filmen av bröderna Safdie ("Good Time") har sin dos av humor, men är framför allt en oväntat mörk dramathriller. Sandlers prestation, som en slipad juvelerare som hamnar i kläm med maffian, har fått kritikerna att jubla.

Till alla killar: PS. Jag gillar dig fortfarande - 12 februari

I uppföljaren till romantiska tonårsfilmen "Till alla killar jag har gillat" hamnar Noah Centineo och Lana Condor i ett triangeldrama. Lara Jean och Peters förhållande är äntligen officiellt, när John dyker upp i bilden - ännu en mottagare av Lara Jeans gamla kärleksbrev.
 
 
All the Bright Places - 28 februari

Elle Fanning ("Maleficent") och Justice Smith ("The Get Down") spelar huvudrollerna som Violet och Theodore, som träffas och förändrar varandras liv för alltid. En young adult-filmatisering för dig som gillar tonårsromantik i stil med "Förr eller senare exploderar jag".

Eurovision - våren 2020?

David Dobkin ("Wedding Crashers") regisserar komedin som ska ta schlageryran ut i världen. Will Ferrell och Rachel McAdams spelar två isländska sångare, som får chansen att uppträda i den enormt populära sångtävlingen. Premiär troligtvis till våren, inför riktiga Eurovision Song Contest.

The Babysitter 2 - hösten 2020

McG regisserar uppföljaren till den skruvade Halloweenskräckisen "The Babysitter". Två år har gått sedan Cole (Judah Lewis) bekämpade en satanistisk sekt som leddes av hans barnvakt. Nu vill han glömma det förflutna och överleva skolan, men hans gamla fiender kommer oväntat tillbaka.
 
 
The Prom - hösten 2020

Ryan Murphy regisserar musikalkomedi med Meryl Streep, Nicole Kidman och Awkwafina. En grupp galet självupptagna Broadway-stjärnor stormar in i en liten, konservativ stad i Indiana. Planen är att hjälpa en lesbisk tonårstjej som vill ta med sin flickvän till skolans bal.
 
Army of the Dead

Zack Snyder är tillbaka i zombiegenren! Efter ett virusutbrott i Las Vegas åker en grupp legosoldater in i karantänzonen för att genomföra tidernas största kupp. Dave Bautista har en av rollerna i den påkostade skräckfilmen - det ryktas om en budget på 90 miljoner dollar.

The Boys in the Band

Mer från Ryan Murphy: han producerar den här nyinspelningen av ett 1970-talsdrama. En grupp gayvänner samlas för att fira en födelsedag. Värdens potentiellt smyghomosexuella rumskamrat från college dyker upp, och kvällen blir till kaos.
 
 
Coffee & Kareem

En Detroitsnut får motvilligt slå sig samman med flickvännens elvaårige son, för att rentvå sitt namn och plocka in stans värste skurk. Komedi med Betty Gilpin, Ed Helms och Taraji P. Henson.
 
Crip Camp

Inte långt från Woodstock-festivalen på 1970-talet blossade en revolution upp på ett sommarläger för tonåringar med handikapp. Dokumentären produceras av Barack och Michelle Obama.

Da 5 Bloods

Spike Lees nya film. Fyra veteraner från Vietnam-kriget återvänder till djungeln, för att försöka hitta en begravd skatt. Med Paul Walter Hauser ("Richard Jewell"), Chadwick Boseman och Jean Reno.
 
 
The Devil All The Time

Dramathriller med Bill Skarsgård, Tom Holland, Robert Pattinson. I Ohio på 1960-talet möter vi en grupp bisarra och mentalt sjuka människor om plågas av skador från andra världskriget.
 
Dick Johnson is Dead

Kirsten Johnson försöker hålla sin 86-årige far vid liv med hjälp av ett kreativt filmiskt porträtt. Tillsammans konfronterar både far och dotter det oundvikliga.
 
The Half Of It

Romantisk komedi. Den blyga toppeleven Ellie anlitas av sportfånen Paul, för att hjälpa honom fånga skolans mest populära tjej. Deras nya och oväntade vänskap blir dock något krånglig när de inser att de har fått känslor för samma tjej.
 
 
Hillbilly Elegy

Ron Howard regisserar Amy Adams och Glenn Close i en filmatisering av J.D. Vances memoarer. Det handlar om en familj i tre generationer från Appalacherna i midvästra USA.
 
I'm Thinking of Ending Things

En kvinna försöker göra slut med sin pojkvän, och en roadtrip urartar i psykologisk spänning och äkta terror i Charlie Kaufmans skräckthriller. Med på resan finns Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette och David Thewlis.
 
Jingle Jangle

Årets julfilm från Netflix blir en musikalsaga om en plågad leksaksmakare, hans lillgamla barnbarn och en magisk uppfinning. Forest Whitaker och Keegan-Michael Key gör huvudrollerna.
 
 
The Kissing Booth 2

Elle (Joey King) och Noah (Jacob Elordi) har just fått den mest romantiska sommaren någonsin. Nu åker han till Harvard och hon måste lära sig att hantera ett långdistansförhållande.
 
The Last Thing He Wanted

Politisk thriller av Dee Rees ("Mudbound"). Historien handlar om den hårt arbetande journalisten Elena McMahon (Anne Hathaway), som övertar sin fars position som vapenhandlare åt en hemlig organisation. Ben Affleck och Willem Dafoe medverkar också.
 
Lost Girls

Polisen står handfallna när Mari Gilberts dotter försvinner, så hon tar undersökningen i egna händer. Hon genomsöker en så kallad "gated community" och upptäcker över ett dussin mördade sexarbetare. Liz Garbus regisserar filmen som bygger på sanna händelser.
 
 
Mank

David Fincher har varit en Netflix-vän länge, som producent bakom "House of Cards" och "Mindhunter". Nu regisserar han sin första film för streamingtjänsten, om det turbulenta arbetet bakom filmklassikern "Citizen Kane". Gary Oldman, Amanda Seyfried, Charles Dance och Lily Collins medverkar.
 
Miss Americana

En dokumentär om artisten Taylor Swift, en av vår tids mest ikoniska amerikanska sångerskor. Här utlovas en rå och avslöjande inblick i hennes liv från regissören Lana Wilson.

The Old Guard

Actionpackad fantasy med Charlize Theron och Kiki Layne ("If Beale Street Could Talk"). De spelar medlemmar i en hemlig grupp av odödliga legosoldater, vars existens hotas när deras superkrafter riskerar att avslöjas. Gina Prince-Bythewood regisserar.
 
 
Out of the Fire

Filmen, som beskrivs som en actionpackad och nervpirrande thriller, har Chris Hemsworth i huvudrollen. Han spelar en orädd legosoldat, vars speciella färdigheter behövs för att rädda en gangsterkungs kidnappade son.

Over the Moon

Musikaliskt äventyr om en flicka som bygger en rymdraket för att åka till månen. Hon vill bevisa för sin pappa att en legendarisk mångudinna verkligen existerar. Långfilmsdebut för animationsgurun och Disneyveteranen Glen Keane.
 
The Platform

Spansk sci-fi-thriller. I en framtidsdystopi håller fångar i vertikalt staplade celler. Maten skickas uppifrån och ned och mättar de översta våningarna, mellan de under blir allt hungrigare och allt mer arga.
 
 
Rebecca

En nyinspelning av Hitchcock-thrillern från 1940, om en ung kvinna som gräver i mysteriet med makens mystiskt döda förra fru. Ben Wheatley regisserar Armie Hammer och Lily James.
 
Sergio

Wagner Moura och Ana de Armas spelar huvudrollerna i dramat som utspelar sig efter USA:s invasion av Irak. En toppdiplomats liv hänger på en skör tråd under ett av hans farligaste uppdrag. Regissören Greg Barker gjorde tidigare dokumentären "Sergio" (2009) på samma tema.

Spenser Confidential

En före detta snut flyttar in hos en aspirerande MMA-fighter. Mellan rundorna till gymet byggs en vänskap och tillit mellan dem, och de slår sig samman för att lösa ett dubbelmord. Mark Wahlberg jobbar återigen med regissören Peter Berg.
 
 
Tigertail

En taiwanesisk fabriksanställd lämnar sitt hemland för att pröva lyckan i USA. Där får han kämpa för att passa in samtidigt som han balanserar familjelivet med sina nya förpliktelser. Dramat av Alan Yang utspelar sig under flera generationer och årtionden, från 1950-talet till idag.
 
Uncorked

Elijah drömmer om att bli sommelier. Men det krockar med hans fars önskan om att han ska föra vidare familjens barbeque-hak i Memphis. Mamoudou Athie ("Unicorn Store"), Courtney B. Vance och Niecy Nash. Regidebut från Prentice Penny (showrunner på "Insecure").

The Willoughbys

Barnen Willoughby är övertygade om att de klarar sig bäst på egen hand, och kommer på en plan att skicka sina själviska föräldrar på semester. Sen åker de iväg på egna äventyr. Animerad familjefilm med Jane Krakowski och Maya Rudolph.
 
Vilka av filmerna tror ni kommer gå bäst? Vad ser ni själva fram emot att streama i år? Kommentera nedan.
| 4 januari 2020 19:30 |