Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

24 november 2015 | 09:30

Will Smith avslöjar varför han inte gjorde "Django Unchained"

Tarantinos förstaval tackade nej av en nobel anledning.
Quentin Tarantino ville ha Will Smith i huvudrollen som Django i "Django Unchained", men storstjärnan tackade som bekant nej, och rollen gick istället till Jamie Foxx.

Smith har tidigare sagt att han inte ville ha rollen därför att han tyckte att Christoph Waltz karaktär var den "egentliga" huvudkaraktären", men nu har Will framfört en annan anledning.


- Det handlade om den kreativa riktningen för historien. För mig är det en nästintill perfekt story; en man lär sig hur man dödar för att kunna rädda sin fru som har blivit tagen som slav. Den idén är perfekt. Men det var bara det att Quentin och jag inte kunde enas om temat.

Han fortsatte:

- Jag ville verkligen göra den där filmen så gärna, men jag kände att enda sättet att göra den på var som en kärlekshistoria, och inte en hämndhistoria. Enda sättet jag hade varit med är om det hade varit en kärlekshistoria. Vi kan kolla på vad som hände i Paris till exempel, och vilja skada någon för det. Men våld föder våld. Jag kunde bara inte förlika mig med att våld skulle vara svaret. För mig behövde svaret vara kärlek.

Nobel anledning, eller snackar Smith i nattmössan?
| 24 november 2015 09:30 |