Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 september 2019 | 19:30

Will Poulter landar huvudroll i Amazon Primes "Sagan om Ringen"-serie

Det finns däremot ingen information kring vilken karaktär han kommer att spela.
Variety rapporterar att den första officiella huvudrollen i Amazon Primes kommande "Sagan om Ringen"-serie har landats av Will Poulter ("Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen"). Poulter var tidigare under sommaren Sverige-aktuell med Ari Asters "Midsommar"-skräckis och i vintras var han en del av den interaktiva långfilmen "Black Mirror: Bandersnatch" på Netflix. 
 
Vi har tidigare rapporterat om ryktet att skådespelerskan Markella Kavenagh ("Picnic at Hanging Rock") är klar för den nya "Sagan om Ringen"-serien, men det verkar fortfarande inte som att Amazon Prime är redo att bekräfta huruvida det stämmer eller inte.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det vi vet säkert kring den nya serien är att den kommer att utspela sig långt före händelserna i Peter Jacksons båda trilogier, som också är baserade på J.R.R. Tolkiens böcker, samt att det kommer bli en av de dyraste tv-serierna som någonsin har producerats. Bara rättigheterna till att få använda sig av Tolkiens karaktärer, har kostat Amazon mer än 250 miljoner dollar - innan man ens hade påbörjat produktionen.
 
Det är fortfarande oklart när den första säsongen kommer att vara färdig, men enligt tidigare rapporter verkar en premiär under 2021 vara mest trolig i nuläget.
 

Läs också: Här är gänget bakom kulisserna av den nya "Sagan om Ringen"-serien

 
Är du peppad på att få se vad Amazon Prime har för planer med sin serie? Tror du att Poulter kommer att passa i Tolkiens värld? Kommentera gärna nedan!
| 4 september 2019 19:30 |